Hlavní obsah

Pittsburgh vyhnal Haláka na střídačku a proti Montrealu se ujal vedení

PITTSBURGH

Hokejisté Pittsburghu vyhráli v úvodním zápase série druhého kola play-off NHL nad Montrealem 6:3. Obhájce Stanley Cupu se mohl opřít o hru v početních výhodách, využil hned čtyři. Montreal se sice v páté minutě dostal do vedení, domácí ale skóre během devíti minut otočili a náskok si pohlídali až do konce.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Hokejisté Pittsburghu se radují z branky proti Montrealu.

Článek

Hrdina Montrealu ze série s Washingtonem brankář Jaroslav Halák inkasoval proti Tučňákům ze dvaceti střel pět branek a ve 43. minutě přepustil své místo Priceovi. ""Po páté brance jsem cítil, že potřebujeme změnu," řekl k vystřídání slovenské olympijské jedničky trenér Jacques Martin.

Hosté už ve 12. minutě přišli o zraněného Andreje Markova, jehož zdravotní stav lékaři objasní až během soboty. Na druhé straně zase v druhé části odstoupil útočník Jordan Staal kvůli zranění nohy.

"Je velice důležitou částí našeho týmu. Není lehké se s tím vypořádat, ale musíme to brát jako fakt, který prostě nemůžeme ovlivnit," řekl ke zranění svého spoluhráče Crosby. Vážnost zranění centra, jenž v posledních třech sezonách nevynechal jediné utkání základní části, zatím neodhadli ani trenéři Penguins.

Druhý zápas se v Pittsburghu hraje v neděli.

2. kolo play-off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Pittsburgh - Montreal 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky: 9. Gončar, 14. J. Staal, 23. Letang, 39. Adams, 43. Goligoski, 60. Guerin - 5. Subban, 36. Cammalleri, 53. Gionta. Zásahy brankářů: Fleury 28/31 - Halák 15/20, Price 3/3. Hvězdy utkání: Crosby, Letang, Gionta (všichni PIT). Diváci: 17 132. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články