Hlavní obsah

Pittsburgh podepsal jedničku draftu

Vedení Pittsburghu Penguins si těsně před začátkem nové sezony NHL pojistilo smlouvou Marka- Andreho Fleuryho. Osmnáctiletý brankář, který byl letos jedničkou draftu, podepsal s klubem smlouvu na tři roky, během nichž inkasuje celkem 3,72 milionu dolarů. Svůj příjem si ještě může vylepšit díky bonusům.

Foto: www.hockeysfuture.com

Fleury v dresu kanadské juniorské reprezentace

Článek

K podpisu smlouvy dotlačil vedení Pittsburghu čas. Pokud by si Fleuryho nepojistili do tří hodin pondělního odpoledne, musel by odchytat celou sezonu v týmu Cape Breton v juniorské QMJHL. Mladý Kanaďan, jenž byl v přípravných zápasech Pittsburghu jednoznačně nejlepším gólmanem klubu, potvrdil, že kontrakt podepsal čtyři minuty před uzávěrkou.

Plat může vzrůst až o 4 milióny

Základní plat, který mu zaručuje smlouva, může díky bonusům značně vzrůst. Prémii 400 tisíc dolarů dostane za dvacet vítězství, průměr 3,25 branky na zápas, úspěšnost zásahů 89 procent, po odehraných 1800 minutách, za čtyři zápasy s čistým kontem a za umístění mezi prvními třemi v hlasování o Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka roku. Pokud splní čtyři podmínky z uvedené šestice, dostane další čtyři miliony dolarů.

"Je to víc, než jsme chtěli zaplatit, ale jsem rád, že je to za námi. Je úleva, že už to nad námi nevisí," oddechl si generální manažer Pittsburghu Craig Patrick. Podle něho jsou ale Fleuryho podmínky srovnatelné s těmi, které získal v roce 2000 v Islanders brankář Rick DiPietro, jenž byl rovněž jedničkou draftu.

Fleury odehrál za Pittsburgh v přípravě čtyři zápasy, v nichž dostal v průměru 2,26 branky na utkání a úspěšnost zásahů měl 92,3 procenta.

Reklama

Související témata: