Hlavní obsah

Heatley nyní obviněn ze zabití

Po úmrtí spoluhráče Dana Snydera byl hokejista Atlanty Dany Heatley obviněn ze zabití při dopravní nehodě. Policie tak podle předpokladů přehodnotila původní obvinění z bezohledné jízdy. Jak sport.cz informoval už minulý týden, Heatleymu hrozí trest od tří až do patnácti let. V platnosti navíc zůstala obvinění ze čtyř menších přestupků.

Foto: www.caneshockey.com

DEFAULT TITLE

Článek

Pětadvacetiletý Snyder, jenž jel s Heatleym v jeho ferrari, zemřel šest dní po nehodě v neděli v atlantské nemocnici. Při havárii, při níž vůz narazil v rychlosti kolem 140 kilometrů v hodině do zdi, utrpěl Snyder vážná poranění mozku a krční páteře. I přes okamžitou operaci svým zraněním podlehl.

Heatley měl zlomenou čelist a sobotní vyšetření v nemocnici navíc odhalilo dva zpřetrhané vazy v pravém koleni. V pondělí byl z nemocnice propuštěn do domácího ošetřování v péči rodiny, ale dnes by se měl do nemocnice vrátit a podrobit se operačnímu zákroku.

Heatley je zcela zdrcen

"Dany je psychicky zcela na dně," prohlásil Heatleyho právník Ed Garland. "Je nesmírně zarmoucen smrtí Dana Snydera, na nic jiného teď nemyslí," řekl Garland a na otázky, co novému obvinění říká jeho klient, dodal: "Ještě jsme se o obvinění nebavili, jen jsem mu vysvětlil možné následky. Jeho myšlenky jsou teď zcela upřené na Dana a jeho rodinu."

Dále Garland uvedl, že Heatley doufá, že se bude moci zúčastnit Snyderova pohřbu. Ten se uskuteční v pátek v ontarijské Elmiře a dostavit by se měl i zbytek týmu Atlanta Thrashers.

Slova velké lítosti vyjádřila i rodina Dany Heatleyho. "Jsme nesmírně zarmouceni tím, co se stalo a cítíme velkou lítost nad touto tragickou ztrátou. Dan byl skutečnou osobností a obrovským přítelem nás všech. Naše hluboké sympatie a soucit patří především rodičům a nejbližším příbuzným," praví se v prohlášení.

Atlanta začne normálně

V souvislosti se Snyderovým úmrtím se nabízela otázka, zda Atlanta neodloží vstup do NHL, jejíž první zápasy začínají ve čtvrtek. Generální manažer týmu Don Waddell přiznal, že vedení klubu o podobném kroku uvažovalo, ale Snyderova rodina je přesvědčila, aby se hrálo.

"Když jsme mluvili s rodinou Dana Snydera, záleželo jim na tom, aby celá událost tým nijak nepoznamenala," sdělil Waddell na tiskové konferenci v Atlantě. "Oni cítí, že tým potřebuje hrát." Thrashers odstartují novou sezónu ve čtvrtek na svém ledě proti Columbusu.

Reklama

Související témata: