Hlavní obsah

Crosby, Ovečkin a Henrik Sedin se ucházejí o Lindsayovu trofej

NEW YORK

O cenu Teda Lindsayho pro nejužitečnějšího hokejistu NHL podle hráčů se ucházejí Alexandr Ovečkin z Washingtonu, kapitán Pittsburghu Sidney Crosby a vítěz kanadského bodování Henrik Sedin z Vancouveru. Stejné trio může získat také Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hokejistu podle novinářů.

Článek

Ovečkin nasbíral v základní části 109 bodů (50 gólů a 59 asistencí) a potřetí za sebou dal minimálně padesát branek. Washington navíc dovedl k premiérovému triumfu v základní části, v play off však tým vypadl v prvním kole s Montrealem.

Držitel Hart Trophy z roku 2007 Crosby se s Ovečkinem podělil o druhé místo v produktivitě. Vstřelil 51 branek, čímž si stanovil maximum v kariéře, a spolu se Stevem Stamkosem z Tampy Bay se stal nejlepším střelcem ligy.

Sedin vyhrál svou premiérovou Art Ross Trophy za 112 bodů (29+83). Švédský útočník se stal prvním hráčem Canucks, který ovládl kanadské bodování, a dovedl tým k druhému triumfu v Atlantické divizi za sebou.

Lindsayova trofej dříve nesla jméno Lestera B. Pearsona po někdejším kanadském premiérovi. Vedení NHL se ji však nedávno rozhodlo přejmenovat na počest bývalého útočníka Detroitu Teda Lindsayho. Čtyřiaosmdesátiletý Lindsay s Red Wings čtyřikrát vyhrál Stanley Cup a v roce 1957 stál u prvního pokusu o založení hráčské asociace.

Reklama

Související témata: