Hlavní obsah

V Nashvillu skončil brankář Lašák

BRATISLAVA

Hokejový mistr světa a slovenská reprezentační brankářská jednička Ján Lašák si hledá nové angažmá. Vedení zámořského týmu NHL Nashville Predators, v kterém absolvoval přípravu na nový ročník, nemá o jeho služby zájem.

Foto: www.kimshockey.com

DEFAULT TITLE

Článek

"Byl to šok. V organizaci Predators jsem čtyři roky, avšak odchod vybavili za tři sekundy. V Nashville jsem velkou podporu nikdy necítil. Zkrátka, nepasuji jim do systému," uvedl zklamaně Lašák v rozhovoru pro deník Nový čas. "Říkali, že v NHL dělí úspěch od neúspěchu tenká čára a já jsem byl velice blízko úspěchu," pokrčil rameny čtyřiadvacetiletý gólman.

Původně sice měl dělat dvojku Tomáši Vokounovi, ale tuto pozici by nyní měl zastávat sedmadvacetiletý Chris Mason, jenž zatím v NHL odchytal jen čtyři zápasy. V záloze jsou poté připraveni ještě Brian Finley a Wade Flaherty. "V kempu v Orlandu jsem bydlel s Vokounem na pokoji a ten mě pořád uklidňoval, že jsem obstál a místo mám jisté," nemohl Lašák stále uvěřit nové situaci. Možností návrat do Evropy

Rodák ze Zvolena má s Predátory ještě rok platnou smlouvu, ale momentálně je na listině nechráněných hráčů a jeho služeb tak může využít kterýkoli klub NHL. "Ozvaly se čtyři, u jednoho je zájem velice seriózní," přiznal Lašák, který zvažuje i návrat do Evropy. "Ze smlouvy mě nevyplatí; buď ji ukončí, nebo mě evropský zájemce získá na hostování," naznačil možnosti.

Nejvíce však Lašáka mrzí, že se nepříjemnou novinku dozvěděl až těsně před začátkem NHL, kdy jsou evropské soutěže již v plném proudu. "Soupisky týmů jsou většinou uzavřené. Kdyby mi to řekli dřív, mohl jsem zkusit prorazit u konkurence," dodal Lašák.

Reklama

Související témata: