Hlavní obsah

Chicago se ve Vancouveru prostřílelo do finále konference

VANCOUVER

Hokejisté Chicaga se probojovali do finále Západní konference NHL, v šestém utkání na ledě Vancouveru zvítězili jednoznačně 5:1, sérii celkově vyhráli 4:2. Poslední překážkou Black Hawks na cestě do finále Stanleyova poháru je San Jose, které vyřadilo Detroit.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Radost hokejistů Chicaga

Článek

Hosté si zajistili postupovou výhru ve druhé třetině, když v jejím úvodu vstřelili dva rychlé góly Brouwer a Versteeg a vedení pojistili brankou v oslabení těsně před druhou sirénou Bolland. Vancouver na začátku třetí části zásluhou O´Briena snížil, ale dvě branky Chicaga v rozmezí pouhých pětadvaceti vteřin jej dostaly na kolena. Trefili se Patrick Kane a Byfuglien.

Chicago vyřadilo stejného soupeře i loni, tehdy to bylo také v šesti zápasech. Vancouver vyšel v sérii doma naprázdno, prohrál všechna tři utkání pod vlastní střechou, přestože v základní části patřil k nejlepším domácím týmům Západní konference. „Narazili jsme na velmi dobrý tým, elitní celek, který se neustále zlepšuje,“ konstatoval kouč Canucks Alain Vigneault.

„Je nepříjemné vypadnout opět s těmihle kluky,“ doplnil trenéra brankář Vancouveru Roberto Luongo. „Domnívali jsme se, že jsme na ně dobře připraveni a do série jsme vstoupili dobře. Jenže se nám vůbec nedařilo plnit herní plán v domácím prostředí, což je vzhledem k výkonům v naší hale během základní části překvapivé.“

NHL, Západní konference - 6. zápas:
Vancouver - Chicago 1:5 (0:0, 0:3, 1:2)
Branky: 44. O'Brien - 22. Brouwer, 23. Versteeg, 40. Bolland, 49. P. Kane, 49. Byfuglien. Střely na branku: 30:35. Diváci: 18.810. Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata: