Hlavní obsah

Brankář Lehtonen podepsal s Dallasem smlouvu na další tři roky

Novou lukrativní smlouvu na tři roky podepsal s vedením Dallasu v zámořské NHL brankář Kari Lehtonen. Od texaského klubu vyinkasuje šestadvacetiletý Fin v daném období plat v celkové výši 10,65 milionu dolarů.

Článek

Rodák z Helsinek Lehtonen přišel do týmu Stars během února z Atlanty, kdy byl součástí výměny za ruského beka Ivana Višněvského a právo volby ve čtvrtém kole letošního draftu. V novém působišti však stihl odchytat pouze 12 utkání, neboť musel podstoupit operaci zad.

"Byli jsme rádi, že jsme Kariho Lehtonena v únoru získali. Má potenciál být jedním z nejlepších gólmanů v soutěži. A jeho hra během posledního měsíce nás ujistila, že může být naší jedničkou v příštím roce i dalších sezonách," řekl generální manažer klubu Joe Nieuwendyk.

Lehtonen byl dvojkou draftu v roce 2002 a před svým přesunem do Dallasu chytal v elitní soutěži pouze za Atlantu, která si ho před osmi lety vybrala. Celkem nastoupil v NHL do 216 utkání, v nichž inkasoval v průměru 2,87 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 91,2 procenta.

Reklama

Související témata: