Hlavní obsah

Útočník Hudler se na dva roky smluvně zavázal Detroitu

DETROIT

Český hokejový útočník Jiří Hudler bude v příští sezoně s definitivní platností hájit barvy Detroitu v zámořské NHL. Šestadvacetiletý forvard, který odehrál uplynulý ročník v Dynamu Moskva v KHL, se tak vrací do svého bývalého působiště, odkud do Ruska odešel.

Článek

S vedením Rudých křídel podepsal Hudler podle zámořských médií v pondělí dvouletý kontrakt, který mu zajišťuje plat 2,75 miliónu dolarů na příští sezónu a tři milióny dolarů v ročníku 2011/12. Na základě pravidel kolektivní smlouvy tak došlo jen k obnově Hudlerova kontraktu s výší platu podle rozhodnutí arbitráže, který měl český útočník před odchodem do moskevského Dynama.

Hlavní kouč Mike Babcock si od Hudlerova návratu hodně slibuje a očekává, že český hokejista by si mohl připsat okolo 70 kanadských bodů. Takový výkon by byl novým Hudlerovým maximem, dosud se nedostal ani přes šedesátibodovou hranici. Nejproduktivnější byl v ročníku před odchodem do KHL, kdy si připsal 57 bodů.

Hudler je oddaný, bude ve skvělé formě, myslí Babcock

"Je to 70 bodů, které jsme neměli. Mohlo by to přinést více gólů od druhé přesilovkové formace a s hrou, kterou umí, více gólů pro všechny. Hudler je oddaným hráčem, vrhne se na to, bude trénovat celé léto, pak se vrátí ve skvělé formě a bude nažhavený hrát," uvedl Babcock.

V klubu plánují dát Hudlerovi šanci prosadit se mezi prvních šest útočníků Red Wings. "Tu šanci dostane a bude moct ukázat, že může být jedním z nich. Uvidíme, co se stane," doplnil Babcock.

Hudlera vedení Red Wings draftovalo v roce 2002 a byl důležitou součástí týmu při jeho vítězném tažení za Stanleyovým pohárem v roce 2008. Za pět sezón v klubu si ve 255 odehraných zápasech připsal 127 bodů díky 52 gólům a 75 asistencím. V play-off přidal v 51 duelech 28 bodů za devět branek a 19 asistencí.

Reklama

Související témata: