Hlavní obsah

V Calgary čistka nebude. Pokračovat má manažer Sutter i kapitán Iginla

CALGARY

Navzdory mnoha spekulacím by po velmi nepovedené sezóně v hokejové NHL měli v Calgary Flames pokračovat generální manažer Darryl Sutter i dlouholetý kapitán týmu Jarome Iginla. V rozhovoru pro deník Calgary Herald to uvedl prezident klubu Ken King.

Článek

Ambiciózní kanadský celek se v průběhu sezóny dlouho držel na příčkách zaručujících účast v play off. Po sérii nepřesvědčivých výsledků, kdy klub sáhl k několika hráčským výměnám, však skončil po základní části v Západní konferenci až desátý s pětibodovou ztrátou na poslední postupové místo. Navíc vstřelil nejméně branek v celé soutěži (204).

V zámoří se proto očekávalo propuštění Suttera. "Neváhali jsme nad tím, zda si tu Darryla ponechat nebo ne. Museli jsme jen vyřešit nějaké otázky a rozhodnout. Chci, aby už byl konec spekulacím, jdeme dál," řekl King.

Namísto Sutterova propuštění chce vedení posílit oddělení hokejových operací. Jedním z hlavních kandidátů je Kelly Kisio, generální manažer klubu WHL Calgary Hitmen, jehož vlastníkem jsou právě Flames.

Zámořská média spekulovala také o výměně Iginly, jenž se stal klubovou ikonou - od konce sezony 1995/96, kdy vstoupil do NHL, za jiný tým nehrál. V Calgary zůstane, ale klub očekává, že Iginla se po své bodově nejhorší sezoně (69 bodů) od ročníku 2000/01 vrátí zpět mezi čtyřicetigólové střelce a pomůže Flames do bojů o Stanleyův pohár.

Reklama

Související témata: