Hlavní obsah

Lidström pokračuje v kariéře, s Detroitem se dohodl na další rok

DETROIT

Švédský hokejový obránce Nicklas Lidström se rozhodl pokračovat v kariéře a uzavřel nový roční kontrakt s Detroitem. Čtyřicetiletý veterán zvažoval odchod z NHL, místo toho se na podzim pustí do devatenácté sezony v zámořské soutěži.

Článek

"Podle mě je Nick pořád nejlepší obránce na světě," uvedl generální manažer Red Wings Ken Holland. "Pro fanoušky Detroitu je to skvělá zpráva," dodal k podpisu smlouvy.

Lidström před třemi týdny přiživil spekulace o možném konci kariéry, když vyšlo najevo, že nejstaršího syna přihlásil do školy ve Švédsku. Trenér Mike Babcock si však byl jistý, že bude hrát dál v Detroitu. "Nemám nejmenší obavy. Má v sobě ještě hodně hokeje. Vrátí se k nám," prohlásil tehdy Babcock.

Lidström patří ke klubovým ikonám, v Detroitu hraje od roku 1991 a získal s ním čtyři Stanley Cupy. Před dvěma lety se stal prvním evropským kapitánem, který dovedl tým k triumfu v play off. Šestkrát získal Norrisovu trofej pro nejlepšího zadáka v soutěži. Na kontě má 1412 utkání v základní části NHL a připsal si 1046 bodů za 237 gólů a 809 asistencí. V play off přidal v 247 duelech 175 bodů díky 50 přesným trefám a 125 přihrávkám.

V letošních vyřazovacích bojích vypadli Red Wings v semifinále Západní konference se San Jose.

Reklama

Související témata: