Hlavní obsah

Generální manažer Toronta přiznal zájem jiných klubů o Kaberleho

Jméno českého obránce Tomáše Kaberleho bude pravděpodobně znovu jedním z nejskloňovanějších při spekulacích o možných výměnách v rámci hokejové NHL. Generální manažer Toronta Brian Burke v úterním rozhovoru pro lokální rádio The Fan 590 připustil, že se mu již ozvaly dva kluby, jež mají zájem Kaberleho získat.

Článek

"Měli jsme tu ohledně Tomáše dotazy od dvou klubů a zdálo se, že nejde jen o nějaké náznaky zájmu. Bylo to ve stylu: 'Mohli byste zvážit takovou výměnu'," uvedl generální manažer Maple Leafs. Ale zároveň také ubezpečil, že Kaberleho nevymění jen proto, aby nějakou výměnu udělal. "Nelze dělat rozhodnutí o přesunu hráčů bez toho, aby vše člověk pečlivě zvážil," prohlásil Burke.

Po nabídkách od jiných klubů prý Burke také probíral situaci ohledně Kaberleho s asistentem Davem Nonisem. Český obránce má před sebou poslední rok z platného kontaktu s kanadským klubem, který mu zaručuje plat 4,25 milionu dolarů, posléze by se stal nechráněným volným hráčem. Kaberleho smlouva sice stále obsahuje klauzuli o nemožnosti výměny jinam bez hráčova souhlasu, ale její platnost v létě vyprší.

"Řekl jsem Nonisovi, že je čas dát všem týmům vědět a vysvětlit jim, jak to s Tomášovou klauzulí je. Dokud ho však sami nebudeme chtít vyměnit, tak je pro nás nevyměnitelný. Přesto všechno je mou prací poslouchat a sledovat, co bychom z jeho případného odchodu mohli dostat zpět," vysvětlil svůj postoj Burke, čímž naznačil, že je ochoten se o Kaberleho výměně bavit, ale pouze za podmínek pro Toronto smysluplných.

"Není to o tom jen vybrat nejlepší možnou nabídku, která přijde, ale mnohem více o tom, aby to celé pro nás dávalo smysl, že do toho jdeme. V opačném případě si ho tu udržíme. Je to skvělý kluk, dobrý hráč s dobrou cenou a on sám chce zůstat," doplnil Burke.

Výrazně jiná situace by byla asi tehdy, kdyby Toronto již poněkolikáté za sebou neselhalo v boji o postup do play off. Maple Leafs skončili v této sezoně až na dně Východní konference, 14 bodů za poslední postupovou příčkou, mezi nejlepší osmičku konference se tak nedostali popáté za sebou a byli druhým nejhorším týmem celé soutěže. Slavný klub tak marně čeká na účast ve vyřazovacích bojích již od sezony 2003/04.

I proto Burke ví, že k některým změnám bude muset sáhnout. "Jsme naprosto spokojení s brankářským postem, tam posílení neplánujeme. A také jsme spokojeni s obranou. Potřebujeme především útočníka, který umí dávat góly, nejlépe nějakého urostlého," naznačil Burke, jakým nabídkám za Kaberleho může naslouchat.

Právě na trh s volnými hráči, který se otevře 1. července, se bude Burke upírat především, neboť při draftu slavné soutěže 25. až 26. června v Los Angeles nebude mít k dispozici žádnou volbu výběru v prvních dvou kolech.

Reklama

Související témata: