Hlavní obsah

Hráči Flyers nesli zklamání různě. Příště budu na straně vítězů, hlásil Hartnell

PHILADELPHIA

Ještě v polovině zápasu měli hokejisté Philadelphie šesté finále NHL pod kontrolou, nad Chicagem vedli i díky přihrávce českého obránce Lukáše Krajíčka 2:1. A i když hosté skóre otočili, závěr patřil domácím Letcům. V poslední třetině vyhlášení bojovníci vyrovnali a byli lepší i v prodloužení, jenže Kane nakonec svým překvapivým gólem jejich naděje na sedmý zápas definitivně utnul.

Foto: Shaun Best, Reuters

Zklamaní hokejisté Philadelphie po prohraném finále

Článek
Fotogalerie

Ani po ztrátě svého vedení se Flyers nevzdali a především ve třetí třetině dřeli do úmoru. Příležitosti Richardse a Girouxe pět minut před koncem ještě zachránil gólman Chicaga Niemi. Těsně poté se ale po pravé straně přehnal Leino, poslal puk před brankoviště a i díky odrazu od Hossy jej do branky dorazil Hartnell.

Minutu a půl před třetí sirénou se navíc do velké šance dostal Jeff Carter, když střílel na levé straně před padajícím obráncem. Trefil ale Niemiho do masky. A finský brankář zhatil i další příležitost Philadelphie, na začátku prodloužení vychytal pro změnu Girouxe. Další možnost na sedmý zápas pak překazil gól Kanea v 65. minutě.

"Hlídal jsem si roh branky a viděl, jak se ke mně blíží hráč. Myslel jsem si, že bude nahrávat, ale nakonec vystřelil a bohužel se trefil do mezírky mezi mýma nohama," Komentoval klíčovou situaci brankář Philadelphie Michael Leighton.

"Mohli jsme v prodloužení udeřit, ale nakonec to pro nás skončilo špatně. Bolí to a žádná útěcha nám teď nepomůže," hlesl po utkání Scott Hartnell. "Ušli jsme dlouhou cestu a za letošní výkony na sebe můžeme být hrdí. Několikrát jsme překonali krizové okamžiky téhle sezóny," dodal další útočník Flyers Jeff Carter.

Hokejisté Philadelphie vyhráli Stanley Cup naposledy v roce 1975. Od té doby byli sice šestkrát ve finále, ale všechna prohráli. "Chicago předvádělo parádní výkony jak v ofenzívě, tak při defenzivní práci. Nedokázali jsme tomu čelit tak, jak jsme chtěli. Zaslouží si být šampiony," ocenil kouč poražených Peter Laviolette.

"Tahle porážka byla jedna z nejtěžších, jakou jsem zažil. Hodně jsme v sezóně dřeli a vytvořila se tu výborná parta. Byli jsme tak blízko," líčil zklamaně kapitán Flyers Mike Richards. "Myslím si, že vzpomínka na tyhle zápasy ve mně zůstane jen chvíli. Už v létě a dalším kempu před novou sezónou napnu všechny síly k tomu, abych stál za rok na té správné straně," tvrdil odhodlaně Hartnell.

Reklama

Související témata: