Hlavní obsah

Stanley Cup už je v Chicagu, hráči slavili jeho zisk během letu

Šest hodin po slavném vítězství v prodloužení šestého zápasu na ledě Philadelphie přistálo letadlo s vítěznými hokejisty a Stanleyovým pohárem doma v Chicagu. Na O'Harově mezinárodním letišti ho uvítala velká vodní slavobrána vytvořená hasičskými vozy.

Foto: ČTK/AP

Slovenští hokejisté Marián Hossa (vlevo) a Tomáš Kopecký se Stanley Cupem

Článek
Fotogalerie

Kapitán Jonathan Toews vystoupil s trofejí nad hlavou, za ním pak následovali další hráči, někteří se zarudlýma očima a nasáklí šampaňským. Oslava během letu zřejmě plně korespondovala s faktem, že Stanley Cup vyhrál jeden z věkově nejmladších týmů v soutěži a navíc po téměř 50 letech čekání.

"Vůbec nikdo neodpočíval, nikdo neseděl. Byla to skutečně velmi hlučná cesta," připustil Toews. A v jaké formě hráči letadlo opouštěli? "No už to není tak dobré, jako to bylo, když jsme nastupovali," netajil Toews během zastávky u novinářů před cestou na soukromou klubovou oslavu.

Blackhawks nijak nelitovali, že se jim nepoštěstilo vyhrát slavnou trofej doma před svými fanoušky. "Na tom vůbec nezáleží, kde jsme to vyhráli. Jsme tak šťastní, jak jen můžeme být," ujistil Toews. "Byla to chvíle pro náš tým a my jsme ji plně využili."

Přesto prý hráči teprve vstřebávají, co vlastně dokázali. "Ale jen pomalu, skutečně pomalu. Myslím, že to bude nějakou chvilku trvat," uvedl Toews. Kam poputuje pohár přímo z letiště, hráči neprozradili. Jen ujistili, že se o něj dobře postarají. "Každopádně ho vezmeme na slavnostní jízdu městem, to bude úchvatné," nastínil Toews.

Pýchu na své svěřence neskrýval kouč Joel Quenneville. "V nejdůležitější chvíli jsme odehráli dva nejlepší zápasy. Byl to skvělý moment a jsem šťastný za všechny fanoušky v Chicagu, bude to velká noc," odtušil Quenneville a sám podpořil velkolepé oslavy týmu. "Měli by si to pořádně užít, aby si to navždy pamatovali. Tohle nás bude spojovat po zbytek našich životů," uzavřel Quenneville.

Reklama

Související témata: