Hlavní obsah

Vítězové Stanley Cupu prožili v Chicagu velkolepé přivítání

CHICAGO

Dva milióny lidí se přišly v Chicagu podívat na místní sportovní hrdiny, vítěze hokejového Stanley Cupu. Hráči Blackawks absolvovali v pátek triumfální jízdu městem, při níž nadšeným fanouškům ukázali nejslavnější hokejovou trofej, kterou pro Chicago získali po téměř půlstoletí.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Patrick Kane ukazuje fanouškům v Chicagu Stanleyův pohár.

Článek

Hokejisté Chicaga vedení Patrickem Kanem, střelcem vítězného gólu z prodloužení středečního šestého finále na ledě Philadelphie, a kapitánem Jonathanam Toewsem si užívali jízdu centrem města v otevřených autobusech. Při oslavách nechyběly ani legendy minulosti včetně "Zlatého tryskáče" Bobby Hulla, který byl v roce 1961 členem až do středy posledního vítězného chicagského týmu ve Stanley Cupu.

"Pohár je tady a rádi bychom, kdyby tu zůstal trochu déle," řekl shromážděnému davu trenér Joe Quenneville, jenž narážel na mládí a perspektivu svých svěřenců.

V horkém a dusném dni se se hráči Chicaga ukázali i v jiném světle než na ledě. "Máme gólmana, který se dokáže postavit na hlavu. Máme hodně kluků, kteří střílejí góly. A pak je tu jeden, kterému jde zpívání," uvedl útočník Patrick Sharp kolegu Krise Versteega, jenž předvedl rychlý rap na téma chicagského triumfu.

Stanley Cup už je ve městě od čtvrtka a někteří hráči ho už protáhli známými bary, kde měli možnost si na pohár sáhnout a dokonce se z něj i napít nadšení fanoušci.

Možná se mezi nimi najde i někdo, kdo pomůže obránci Duncanu Keithovi napravit škodu způsobenou pukem, který mu vyrazil sedm zubů. "To je den, co? To je jízda. Díky, že jste přišli. A mimochodem, nezná někdo z vás dobrého zubaře?" vtipkoval při oslavách muž, jenž se bude na předávání trofejí v Las Vegas ucházet o cenu pro nejlepšího obránce NHL.

Reklama

Související témata: