Hlavní obsah

Selänne bude v hokejové kariéře pokračovat, jen když mu nepůjde golf

HELSINKY

Finská hokejová legenda Teemu Selänne ještě nemá jasno, zda bude pokračovat ve své úžasné kariéře. Devětařicetiletý útočník přezdívaný "finský blesk" si užívá volné léto a rozhodnutí o své další budoucnosti na ledě nechává na později. Nedávno se ovšem nechal slyšet, že možné prodloužení jeho hokejové kariéry bude záviset na tom, zda se mu bude dařit v jeho další lásce - golfu.

Foto: ČTK/AP

Teemu Selänne (vpravo) se spoluhráčem z Anaheimu Marchantem

Článek

Pokud by se mu prý na golfovém greenu dařilo, je připraven se více věnovat své druhé sportovní vášni a hokeje zanechat.  O víkendu se Selänne jako divák zúčastnil závodů formule 1 v kanadském Montrealu a pří té příležitosti se jej finští novináři zeptali, jak se mu v golfu daří.

"Golf? No, prostě to zatím nejde tak dobře, jak bych si přál," zasmál se Teemu Selänne při odpovědi finskému serveru mtv3.fi.

Selänne strávil posledních pět sezón v dresu Anaheimu, s kterým v roce 2007 vyhrál Stanley Cup. Od 1. července se stane volným hráčem a pokud by se rozhodl s hokejem pokračovat, očekává se, že by to bylo opět v Anaheimu po boku dalšího slavného krajana Saku Koiva.

V NHL odehrál Selänne celkem 17 sezón a přes 1200 zápasů, ve kterých nastřílel 641 gólů a patří mezi dvacítku nejlepších střelců NHL všech dob. Absolutní rekord pak drží na mezinárodní úrovni, je totiž nejproduktivnějším hokejistou všech olympijských her. Na pěti hrách nasbíral celkem 38 bodů (20+18).

Reklama