Hlavní obsah

Hokejisté Chicaga slavili Stanley Cup i při baseballové MLB

Hokejisté Chicaga oslavili zisk Stanleyova poháru také s baseballovými fanoušky. Před nedělním městským derby v rámci MLB mezi domácími Cubs a hostujícími White Sox absolvovali vítězové uplynulé sezony NHL slavnostní kolečko na proslulém stadionu Wrigley Field, který je domácím stánkem Cubs již od roku 1916.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Chicaga pózují u Stanley Cupu se svými baseballovými kolegy

Článek

Za zvuků slavné skladby "We Are the Champions" od skupiny Queen a písně "Chelsea Dagger" od The Fratellis, jež je v současnosti neoficiální hymnou Blackhawks, pozdravili hokejisté v dresech i s koučem Joelem Quennevillem přes 40 tisíc fanoušků a ukázali jim cennou trofej. Následně se také vyfotografovali s oběma týmy.

"Je to něco, o čem sníte celý život," řekl k zisku vytouženého poháru a následným oslavám útočník Patrick Kane, který v šestém finálovém utkání rozhodl o celkovém vítězství Chicaga gólem v prodloužení.

Zatímco kouč Quenneville se dočkal bouřlivého aplausu, když kráčel s pohárem nad hlavou, trenér White Sox Ozzie Guillen se po převzetí Stanley Cupu dočkal bučení za své předešlé výroky o tom, že oslava jeho týmu byla v roce 2005 lepší.

Guillenova slova však mohla jen sotva narušit pohodu Blackhawks. "Je úžasné vidět, jak jsou lidé ve městě šťastní, zvlášť když vidí Stanley Cup," všiml si útočník Patrick Sharp. "Věděl jsem, že to bude něco fantastického, ale neměl jsem ponětí, že to bude takové. Je to naprostý cirkus všude, kam přijdeme. Každý s námi chce slavit," doplnil.

Město přitom slaví již od noci ze středy na čtvrtek, kdy Blackhawks ve Filadelfii zakončili finálovou sérii čtvrtou výhrou. V pátek oslavil klub zisk trofeje triumfální jízdou městem, při níž svým hrdinům aplaudovaly podle odhadů dva miliony lidí.

Cubs nyní věří, že celá událost klub inspiruje. Zatímco Černí jestřábi ukončili 49 let trvající půst, baseballisté Cubs zvítězili naposledy v roce 1908. Alespoň malý dílčí úspěch se již dostavil; v prestižním derby porazili domácí hráči White Sox těsně 1:0.

Reklama

Související témata: