Hlavní obsah

Edmonton ještě nemá jasno o jedničce draftu, rozhodne mezi Hallem a Seguinem

NEW YORK

Teprve příští týden ukáže, kdo se stane novou jedničkou draftu kanadskoamerické NHL. Poslední týdny ovšem naznačují, že se největší zájem točí kolem dvou jmen, přední příčku skautských žebříčků střídavě obsazují mladí Kanaďané Taylor Hall a Tyler Seguin. Konečné slovo budou mít 25. června zástupci Edmontonu, kteří mají výsadu vybrat si některého z hráčů jako první.

Foto: ČTK/AP

Taylor Hall v souboji se Slovákem Hraškem

Článek

A právě Edmonton pozval minulý týden na návštěvu Taylora Halla. Osmnáctiletý útočník si prohlédl útroby haly Rexall Centre, prošel si místnosti s trofejemi a nasával atmosféru slavných dějin klubu, které kdysi tvořil legendární Wayne Gretzky. Poté povečeřel s majitelem Olilers.

Při sdělování svých dojmů před novináři byl však opatrný. "Ještě nejsem draftovaný a nejsem jediný, koho si může Edmonton vybrat," vytáčel se a pak s úsměvem přiznal, že jako malý fandil v NHL spíše rivalovi z Calgary.

Pokud by ale byl skutečně Edmontonem vybrán, nezdráhal by se přijít do klubu, který se v posledních letech trápí a hraje ve spodních příčkách NHL. "Když jsem přišel do Windsoru, byl to jeden z nejhorších týmů OHL. Další rok už jsme ale předváděli lepší hokej a pak jsme dvakrát za sebou vyhráli Memorial Cup. Myslím, že už mám zkušenosti s přestavbou týmu," řekl.

Hall letos podruhé za sebou dovedl Windsor k nejprestižnější klubové juniorské trofeji a dokonce se jako první hráč v historii stal podruhé za sebou nejužitečnějším hráčem Memorial Cupu. Navíc má tohle levé křídlo zlatou medaili z MS osmnáctiletých a stříbro z posledního šampionátu dvacítek.

To stejně starý Tyler Seguin se medailemi z juniorských šampionátů chlubit nemůže, loni v prosinci se neprobojoval do týmu kanadské dvacítky pro MS. Skauti NHL ovšem schopnosti mladého centra řadí hodně vysoko a přirovnávají jej ke Stevu Yzermanovi. V kanadském bodování OHL obsadil první místo společně s Hallem, oba nasbírali 106 bodů. Cenu pro nejlepšího hráče OHL však nakonec dostal Seguin.

V mezinárodním skautském žebříčku ISS je na třetím místě umístěný kanadský obránce Brandon Gormley vyhlášený letos nejlepším juniorským hráčem QMJHL. Následuje ruský útočník Vladimir Tarasenko, kanadský bek Cam Fowler a švýcarský objev Nino Niederreiter. Mezi třicítkou nejlepších není žádný český ani slovenský hráč.

Nejvýše postavení hráči v žebříčku ISS (k 1.6.2010)
jménopostvěkklub
1. Taylor HallLK18Windsor, OHL
2. Tyler SeguinC18Plymouth, OHL
3. Brandon GormleyO18Moncton, QMJHL
4. Vladimir TarasenkoC18Novosibirsk, KHL
5. Cam FowlerO18Windsor, OHL
6. Nino NiederreiterLK17Portland, WHL
7. Erik GudbransonO18Kingston, OHL
8. Ryan JohansenC18Portland, WHL
9. Jeffrey SkinnerC18Kitchener, OHL
10. Derek ForbortO18juniorský tým USA
11. Jonathan MerrillO18juniorský tým USA
12. Austin WatsonPK18Peterborough, OHL
13. Brett ConnollyLK18Princ George, WHL
14. Alex BurmistrovC18Barrie, OHL
15. Mikael GranlundLK18IFK Helsinky, Fin.
Jak budou kluby NHL vybírat v 1. kole:
1. Edmonton, 2. Boston (získali práva od Toronta), 3. Florida, 4. Columbus, 5. N.Y. Islanders, 6. Tampa Bay, 7. Carolina, 8. Atlanta, 9. Minnesota, 10. N.Y. Rangers, 11. Dallas, 12. Anaheim, 13. Phoenix (od Calgary), 14. St. Louis, 15. Boston, 16. Ottawa, 17. Colorado, 18.   Nashville, 19. Los Angeles, 20. Pittsburgh, 21. Detroit, 22. Phoenix, 23. Buffalo, 24.    Atlanta (od New Jersey), 25. Vancouver, 26. Washington, 27. Montreal,    28. San Jose, 29. Anaheim (od Philadelphie), 30. Chicago.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články