Hlavní obsah

Čechmánek se v L.A. zabydlel, teplo mu vyhovuje

Tvrdou přípravu má za sebou český hokejový brankář Roman Čechmánek. Bez problémů se i adaptoval na nové prostředí, které změnil po třech letech strávených ve Filadelfii. Před začátkem sezony se stěhoval do Los Angeles, kde by měl plnit roli brankářské jedničky.

Foto: ČTK

Roman Čechmánek bude letos chytat v dresu Los Angeles

Článek

Premiéra v novém dresu jej čeká dnes v noci, kdy nastoupí v Detroitu. Jeho prvním soupeřem tak bude Dominik Hašek, jenž se do hokejového kolotoče vrací po roční přestávce. "Příprava byla tvrdá a kvalitní. Myslím si, že tvrdší než ve Filadelfii. Uvidíme, jak se to projeví v sezoně," uvedl Čechmánek v rozhovoru s českými novináři po ranním rozbruslení v Detroitu.

V Los Angeles, na druhé straně Spojených států vzdáleném pět tisíc kilometrů od svého bývalého bydliště, se odchovanec zlínského hokeje zabydlel dobře. "Myslím si, že ta adaptace byla velice rychlá. Je to sice jiné prostředí, ale příjemnější pro člověka, pro žití," pochvaloval si slunné podnebí v Kalifornii.

Neúspěch Filadelfie padl na něj

Paradoxně si jej ale zatím moc neužil, tým totiž v přípravě hodně cestoval. "Zvykl jsem si ale docela dobře," řekl olympijský vítěz a trojnásobný světový šampion. Žádné stopy na jeho výkonech nezanechal ani závěr angažmá u Letců. Po skončení sezony byl totiž označen za hlavního viníka vyřazení týmu ve druhém kole Stanleyova poháru od Ottawy a kouč i generální manažer jej kritizovali za nevyrovnané výkony.

"Kritika padla na mě, protože řada dalších hráčů byla neprodejná," poukázal Čechmánek na neohrožené postavení některých hokejistů Philadelphie Flyers, kterým se také moc nedařilo. "Ve Filadelfii by se někteří lidé měli podívat pravdě do očí. To se jim ale zřejmě nechce," dodal podle statistik jeden z nejlepších brankářů uplynulé sezony.

Reklama

Související témata: