Hlavní obsah

Montreal vyměnil slovenského brankáře Haláka do St. Louis

Kanadský klub Montreal Canadiens překvapivě vyměnil podle televizní stanice TSN slovenského hokejového brankáře Jaroslava Haláka do St. Louis. Pětadvacetiletý gólman přitom letos prožil skvělé play off a svými výkony pomohl nejslavnějšímu klubu historie do semifinále Stanley Cupu.

Foto: ČTK/AP

Jaroslav Halák v brance Montrealu

Článek

Bratislavský rodák Halák patřil Montrealu od draftu v roce 2003 a v sezoně 2006/07 si v jeho dresu odbyl debut v NHL. Od svého povolání z farmy v Hamiltonu v únoru 2008 se slovenský reprezentant dělil o brankářské povinnosti s mladším Kanaďanem Careym Pricem.

V uplynulé sezoně Halák odchytal 45 zápasů v základní části a dalších 18 přidal v play off. Z velké části jeho zásluhou Canadiens vyřadili nejlepší tým základní části Washington a pak také obhájce titulu z Pittsburghu. Až ve finále Východní konference nestačili na Philadelphii.

Místo Haláka, jenž byl na olympijských hrách ve Vancouveru jedničkou slovenského týmu, který nečekaně došel až do semifinále, dostane Montreal dva mladé obránce bez zkušeností v NHL Larse Ellera a Iana Schultze.

V červenci se Halák stane takzvaným chráněným volným hráčem, a pokud bude třeba, bude moci nový kontrakt získat u arbitráže.

Reklama

Související témata: