Hlavní obsah

Hrdina Stanley Cupu 2000 Arnott se vrací do New Jersey

NEWARK

Hokejový útočník Jason Arnott se po osmi letech vrací do New Jersey. Pětatřicetiletého Kanaďana, jehož branka zajistila v roce 2000 Devils Stanleyův pohár, získal klub z Nashvillu výměnou za mladého útočníka Matta Halischuka a výběr ve druhém kole draftu v příštím roce.

Článek

"Mám ohromnou radost. Vždycky jsem se chtěl jednou vrátit do Jersey a teď to přišlo. Strašně se těším," uvedl Arnott, jenž strávil v dresu Devils pět sezon a vytvořil útok přezdívaný "A Line" s českými hokejisty Patrikem Eliášem a Petrem Sýkorou. S Eliášem se v mužstvu znovu sejde.

V roce 2000 Arnott svým gólem v prodloužení šestého zápasu ukončil finálovou sérii s Dallasem, který ho o dva roky později získal do svých služeb. Od roku 2006 oblékal dres Nashvillu, s kterým ho pojila pětiletá smlouvu na celkem 22,5 miliónu dolarů. V uplynulé sezóně nasbíral v 63 zápasech 19 gólů a 27 asistencí.

Po skončení ročníku souhlasil s výměnou a dal vedení Predators seznam klubů, s kterými může jednat, přičemž New Jersey bylo na prvním místě.

Devils letos vypadli potřetí za sebou v prvním kole play-off. "Chci týmu pomoci znovu vyhrát, to je můj hlavní cíl," uvedl Arnott, jenž během 16 sezón v NHL, v níž hrál také za Edmonton, zaznamenal v 1099 utkáních 383 branek a 490 asistencí.

Dvaadvacetiletý Halischuk letos odehrál za New Jersey 20 zápasů s bilancí jedné branky a přihrávky.

Reklama

Související témata: