Hlavní obsah

Plekanec se upsal Montrealu na šest let za 30 miliónů dolarů

MONTREAL

Český hokejový útočník Tomáše Plekanec bude i nadále hrát v NHL za Montreal. Podle internetového serveru kanadské televize TSN se sedmadvacetiletý hráč dohodl s klubem na nové šestileté smlouvě, která mu vynese celkem 30 miliónů dolarů (přes 630 miliónů korun).

Foto: Christinne Muschi , Reuters

Hokejový útočník Montrealu Tomáš Plekanec

Článek

Plekanec má za sebou nejvydařenější sezónu v kariéře. V základní části nasbíral v 82 zápasech 70 kanadských bodů za 25 branek a 45 asistencí. Dalších jedenáct bodů za čtyři góly a sedm asistencí přidal účastník olympijského turnaje ve Vancouveru v play-off.

Odchovanec kladenského hokeje se s Canadiens dohodl na další spolupráci několik dní před tím, než se mohl stát volným hráčem, který by mohl jednat s dalšími zájemci. Podle zámořských webů se Plekanec mohl stát nejžádanějším hráčem na trhu.

Účastník světových šampionátů v letech 2006 až 2010 se však rozhodl pokračovat v kariéře v Montrealu, v jehož dresu v sezoně 2002/03 do NHL vstoupil. Kanadský klub Plekance draftoval v roce 2001 ve 3. kole jako 71. hráče. Aktuálně má na svém kontě 393 odehraných zápasů, v nichž nasbíral 254 bodů. V play off přidal dalších 24 bodů ve 40 duelech. Vše v Montrealu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články