Hlavní obsah

Hašek oslavil comeback vítězstvím

Dominik Hašek už zase nastoupil do svého zaměstnání a návrat do NHL po šestnácti měsících, kdy oznámil konec kariéry, mu vyšel. Vychytal vítězství 3:2 nad Los Angeles Kings, týmem, jehož branku střežil jeho náhradník z Nagana Roman Čechmánek. Vítězství Detroitu zařídil dvě vteřiny před koncem kapitán týmu Steve Yzerman.

Foto: DPA/EPA

Dominik Hašek sleduje puk v zápase Detroit - Los Angeles

Článek

Nebylo to ale jednoduché vítězství, ještě čtyři minuty před koncem totiž vedli hosté z Kalifornie 2:1. Poté ale vyrovnal Dacjuk a pouhé dvě vteřiny před koncem rozhodl o výhře 3:2 Steve Yzerman.

"Jsem vcelku spokojený, ale pořád věřím, že můžu hrát lépe. Párkrát jsem se přistihl, že nejsem na tom místě, kde bych měl být, ale vím, že se to zlepší," řekl po utkání Dominik Hašek, jenž měl v zápase 21 zásahů.

Trefa do masky

Poprvé inkasoval v polovině zápasu po dorážce Erica Belangera. Útočník Králů nejprve trefil Haška do masky, a než se český brankář vzpamatoval, stihl ještě odražený puk dojet a zasunout jej za jeho záda. "Ta střela mě trefila do hlavy a já najednou nevěděl, kde je puk," vysvětloval situaci Dominátor.

Druhou branku obdržel v polovině třetí třetiny od Žigmunda Pálffyho, kdy zaváhali obránci Detroitu Derian Hatcher a Jiří Fischer. Oba beci byli najednou v prostředí za brankou, čehož využil před Haškem osamocený Pálffy, ke kterému se dostal puk a on rychlým švihem zavěsil.

Cítil se nerozchytaný

Byla to teprve třetí střela na branku Detroitu v poslední části. "Prvních deset minut třetiny jsem se docela nudil. Nebyl jsem ničím zaměstnaný a potřeboval jsem být zahřátý. Zkoušel jsem rozkleky, posuny v brankovišti, ale nic nepomohlo," ospravedlňoval Hašek druhý inkasovaný gól.

Trenér Detroitu Dave Lewis ale Haška po utkání chválil. "Vedl si dobře. Myslím, že dnešní výsledek je dobrý pro jeho sebedůvěru a také pro sebevědomí týmu."

Reklama

Související témata: