Hlavní obsah

Nabokov končí v San Jose, "žraloci" chtějí levnějšího brankáře

SAN JOSE

Hokejový brankář Jevgenij Nabokov po deseti letech končí v San Jose Sharks. Klub mu nenabídne novou smlouvu a čtyřiatřicetiletý ruský gólman se 1. července stane volným hráčem.

Článek

Mistr světa z roku 2008 by mohl přejít do KHL, kde o něho usiluje Torpedo Nižnyj Novgorod. V NHL mají o jeho služby zájem Washington či finalista Stanleyova pohár Philadelphia.

"Pro náš klub to byl výjimečný hráč, stál za řadou našich úspěchů. Chováme k němu velkou úctu jako k hráči i jako k člověku," řekl generální manažer San Jose Dough Wilson v úterý, kdy oznámil, že brankář v týmu nezůstane.

Nabokov, jenž si ve své poslední sezóně vydělal šest miliónů dolarů, měl zájem v mužstvu pokračovat. Sharks však hodlají na postu gólmana ušetřit. Wilson poukázal na to, že v letošní sezóně měly úspěch týmy i s hůře placenými brankáři. Chicago vyhrálo Stanley Cup s Anttim Niemim, který bral za sezonu 827.000 dolarů.

Nabokov pomohl San Jose do finále Západní konference, v kterém jeho tým podlehl právě Chicagu.

V Sharks zůstává dosavadní brankářská dvojka Thomas Greiss, který letos odchytal v NHL jedenáct zápasů. Dalším gólmanem je Alex Stalock, který nastupoval za Worcesterer v AHL. Podle Wilsona by k nim měl přijít jeden zkušený gólman.

Reklama

Související témata: