Hlavní obsah

Hokejoví útočníci Horton a Campbell se stěhují z Floridy do Bostonu

BOSTON

Hokejový útočník Nathan Horton se stěhuje spolu s dalším forvardem Gregorym Campbellem v NHL z Floridy do Bostonu. Výměnou za ně získali Panthers obránce Dennise Widemana, právo výběru v prvním kole letošního draftu a pozici ve třetím kole volby nováčku v příštím roce.

Foto: Florida Panthers

Útočník Floridy Nathan Horton.

Článek

Pětadvacetiletý Horton vstřelil v každé z posledních pěti sezón dvacet a více branek. Trojka draftu z roku 2003 dosud působila jen v dresu Floridy. V 422 zápasech NHL nasbíral Horton 295 bodů za 142 gólů a 153 asistencí. V uplynulé sezóně získal v 65 utkáních 57 kanadských bodů.

Útočníka Floridy  Gregory Campbell (vlevo).foto: ČTK/AP/Steve Mitchell

O rok starší Campbell v 60 duelech v ročníku 2009/10 zaznamenal 17 bodů za dvě trefy a 15 přihrávek. Všech 363 zápasů v NHL také odehrál za Panthers a na kontě má 85 kanadských bodů.

Sedmadvacetiletý Wideman má za sebou sezonu, v které v základní části nasbíral v 76 zápasech šest gólů a 24 přihrávek. V 13 duelech play off přidal gól a 11 asistencí.

Obránce Bostonu Dennis Wideman (vlevo).foto: Reuters/Brian Snyder

Florida má nyní před draftem, který se uskuteční v pátek a sobotu v Los Angeles, pět výběrů z prvních padesáti. Může si vybírat jako třetí v pořadí, dále pak má vedle nově 15. místa také 33., 36. a 50. pozici. Boston si bude vybírat už jako druhý zásluhou loňské výměny útočníka Phila Kessela do Toronta.

Reklama

Související témata: