Hlavní obsah

Chicago vyměnilo hrdinu Stanley Cupu Byfugliena do Atlanty

Hrdina letošního Stanleyova poháru Dustin Byfuglien opouští dva týdny po skončení finále hokejisty Chicaga, kterým pomohl k prvnímu triumfu po 49 letech. Pětadvacetiletý útočník se stal novou posilou Atlanty, kam ho vedení Blackhawks vyměnilo v rámci rozsáhlé transakce.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Chicaga (zleva) Dustin Byfuglien, Jonathan Toews, a Duncan Keith

Článek

Byfuglien, jenž byl s 11 góly nejlepším střelcem týmu v play off, putuje do Atlanty společně s centrem Benem Eagerem, obráncem Brentem Sopelem a nigerijským mladíkem Akimem Aliuem. Opačným směrem přestupují útočníci Marty Reasoner, Joseph Crabb a Jeremy Morin. Navíc Chicago získalo dvě volby v prvním a druhém kole draftu.

"Je to tak, jak to je. Je to součást téhle práce. Nemůžete zůstat trčet na jednom místě celou dobu, takže jdu," uvedl Byfuglien, jenž nasbíral v 82 zápasech základní části 17 gólů a stejný počet přihrávek, ale jeho čas přišel v play off. Během Stanley Cupu vstřelil hned pět vítězných branek a patřil mezi tahouny Chicaga, za které hrál v celé dosavadní kariéře v NHL od sezony 2005/06.

"Podle toho, co jsme viděli v play off, z něj může být jeden z elitních útočníků v lize," uvedl generální manažer Atlanty Rick Dudley.

Reklama

Související témata: