Hlavní obsah

Hokejoví útočníci Marleau a Pavelski budou pokračovat v San Jose

SAN JOSE

Vedení San Jose se dohodlo na podmínkách nových víceletých smluv s dvojicí klíčových hráčů - útočníky Patrickem Marleauen a Joem Pavelskim. Marleau podle kanadské televizní stanice TSN podepíše čtyřletý kontrakt s ročním příjmem 6,9 milionů dolarů, Pavelski si za stejnou dobu vydělá ročně čtyři miliony dolarů.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Joe Pavelski (uprostřed) oslavuje se spoluhráči ze San Jose vstřelenou branku v duelu s Detroitem.

Článek

"Jsme rádi, že oba budou součástí naší organizace i v budoucnosti. Oba mají za sebou vynikající sezonu, své kvality dokázali i na olympijských hrách a v play off," řekl generální manažer Doug Wilson na adresu hráčů, kteří se mohli 1. července stát takzvanými volnými hráči. Marleau nechráněným, Pavelski chráněným.

Třicetiletý Marleau odehrál v NHL dvanáct sezon, všechny v dresu San Jose. I díky tomu mu patří první místo ve všech důležitých ofenzivních klubových statistikách. V předešlé sezoně si vytvořil své maximum v počtu vstřelených branek - dal 44 gólů. Díky tomu skončil čtvrtý v tabulce střelců NHL, v kanadském bodování soutěže byl čtrnáctý.

O pět let mladší Pavelski nasbíral celkem 51 bodů, odehrál však v základní části jen 67 duelů. Patnáct zápasů vynechal kvůli zranění nohy. Přesto podruhé za sebou dokázal vstřelit 25 branek a v play off byl nejlepším střelcem týmu. Pavelski zároveň patřil mezi nejúspěšnější hráče v soutěži při vhazování. Lepší bilancí při buly se mohli pochlubit jen tři hráči v NHL.

Reklama

Související témata: