Hlavní obsah

Sobotka jde z Bostonu do St. Louis a v Praze se na zahájení NHL neukáže

BOSTON

Český útočník Vladimír Sobotka přestoupil z Bostonu do St. Louis. Vedení Bruins v sobotu vyměnilo dvaadvacetiletého hokejistu za amerického obránce Davida Warsofského, který ještě není v NHL pod smlouvou.

Článek

Sobotka má za sebou v zámořské soutěži třetí sezonu, v níž odehrál 61 zápasů a nasbíral čtyři góly a šest asistencí. Celkem v NHL nastoupil k 134 utkáním s bilancí šest branek a 16 asistencí.

Podle generálního manažera Bostonu Petera Chiarelliho by pro bývalého slávistického útočníka bylo těžké v příštím ročníku uplatnit se v týmu. "Je jako demoliční koule, je to velký bojovník, ale získali jsme Grega Campbella a další centři přijdou. A Vladdy na křídle se svou postavou by měl asi problémy," řekl Chiarelli deníku Boston Herald.

"Mluvil jsem s ním a je rád, že jsme mu dali šanci zkusit to někde jinde," dodal. Zatímco v Bostonu byl Sobotka spoluhráčem dalšího českého útočníka Davida Krejčího, v novém klubu se potká s obráncem Romanem Polákem.

O dva roky mladšího Warsofského si St. Louis vybralo v předloňském draftu jako 95. hráče v pořadí. Uplynulé dvě sezony strávil v týmu Bostonské univerzity.

Reklama

Související témata: