Hlavní obsah

Prospal bude v NHL pokračovat i příští sezonu v dresu Rangers

Český hokejový útočník Václav Prospal bude v zámořské NHL i nadále působit v týmu New Yorku Rangers. S vedením Jezdců podepsal pětatřicetiletý forvard nový roční kontrakt, jež mu podle společnosti TSN zajišťuje příjem ve výši 2,1 milionu dolarů.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Václav Prospal (vlevo) se raduje z gólu za Rangers.

Článek

Rodák z Českých Budějovic Prospal si prodloužení svého působení ve slavném klubu z Manhattanu vysloužil výbornými výkony v minulé sezoně, kdy popáté v kariéře pokořil hranici 20 nastřílených branek a byl druhým nejlepším střelcem týmu i nahrávačem. Stejná příčka mu patřila také v klubovém kanadském bodování.

Prospal v uplynulém ročníku nastoupil k 75 zápasům a zaznamenal 58 bodů za 20 gólů a 38 asistencí. Po sezoně se stal volným hráčem. V minulosti hrál v NHL také za Philadelphii, kde začínal, Ottawu, Floridu, Tampu Bay a Anaheim. Celkem má na kontě 949 utkání a 657 bodů díky 218 přesným trefám a 439 nahrávkám.

Na mezinárodní scéně reprezentoval český hokej na třech světových šampionátech v letech 2000, 2004 a 2005. Je dvojnásobným mistrem světa (2000 a 2005). Bronz má z jediné účasti na olympijských hrách v Turíně 2006. Účast na letošním olympijském turnaji ve Vancouveru mu těsně unikla.

Reklama

Související témata: