Hlavní obsah

Obránci Eaton a Jurčina se v NHL upsali New Yorku Islanders

NEW YORK

Vedení hokejistů New Yorku Islanders sáhlo v zámořské NHL k posílení obranných řad, když na trhu s volnými hráči získalo zadáky Marka Eatona a také Slováka Milana Jurčinu. Eaton podepsal v novém působišti dvouletý kontrakt, Jurčina se upsal na rok.

Foto: čtk

Slovenský bek Milan Jurčina (vlevo) naráží na mantinel Bělorusa Dudika

Článek

Eaton má zajištěný celkový plat ve výši pěti milionů dolarů. V NHL začínal třiatřicetiletý bek ve Philadelphii, poté hrál za Nashville a nakonec zakotvil v Pittsburghu, s nímž také dobyl Stanleyův pohár.

Během minulého ročníku nastoupil do 79 duelů a připsal si 16 bodů díky třem přesným trefám a 13 asistencím. Celkem má v prestižní lize na kontě 531 utkání, 78 bodů, 23 branek a 55 finálních přihrávek.

O šest let mladší Slovák Jurčina si vydělá rovný milion dolarů. V minulosti působil v Bostonu, Washingtonu a Columbusu. Mezi Capitals a Blue Jackets rozdělil poslední ročník, v němž odehrál 44 utkání a nasbíral sedm bodů za gól a šest nahrávek. V elitní soutěži nastoupil Jurčina dohromady k 319 utkáním, v kterých zaznamenal 53 bodů díky 15 brankám a 38 asistencím.

Novými posilami Ostrovanů jsou také útočníci Zenon Konopka a Pierre-Alexandre Parenteau.

Reklama

Související témata: