Hlavní obsah

Jednička draftu NHL Hall uzavřel smlouvu v Edmontonu

EDMONTON

Jednička letošního draftu NHL Taylor Hall podepsal tříletou smlouvu s Edmontonem. Osmnáctiletý hráč Windsoru z juniorské OHL bude mít nejvyšší možný nováčkovský kontrakt se základním příjmem 900 tisíc dolarů ročně, ale s bonusy si může vydělat až 3,75 miliónu dolarů za sezónu. To je maximum, které mohl talentovaný Kanaďan podle kolektivní smlouvy mezi NHL a NHLPA dostat.

Foto: Mike Blake, Reuters

Jednička draftu NHL Taylor Hall obléká dres Edmontonu Oilers.

Článek

Hall tak bude mít dva zápisy v knize rekordů Oilers. Před více než dvěma týdny se stal první jedničkou draftu v historii Edmontonu a v pondělí podepsal i nejlukrativnější nováčkovský kontrakt. Po jeho uzavření už Hall myslí se svým agentem Bobbym Orrem opět na hokej a dnes se zapojí s dalšími talenty klubu do čtyřdenního přípravného kempu.

"Nastal čas na sobě opět pracovat. Všechen ten rozruch je pryč a jsem rád, že začínám s tréninkem. Vím, že podpis smlouvy je jen jeden krok," řekl po uzavření kontraktu Hall. "Jakmile jsem smlouvu dostal, přestal jsem na to myslet a mohu se koncentrovat na hokej. Starost o peníze jsem nechal na svém agentovi."

Hall za tři sezóny v OHL nasbíral ve 183 zápasech 280 bodů za 123 branek a 157 asistencí. V play off přidal v 44 duelech 76 bodů za 35 gólů a 41 přihrávek. Loni i letos se stal nejužitečnějším hráčem Memorial Cupu. Uvědomuje si ale, že nebude lehké se prosadit hned do sestavy. "Nemám nic jistého. Ještě nejsem v týmu, k tomu se teď upínám. Když se mi to povede, budu si dávat další velké cíle," doplnil Hall.

Do týmu se letos budou snažit dostat i další dva hráči Oilers draftovaní v minulých dvou letech v prvním kole. Loňská desítka Magnus Pääjärvi-Svensson a vedle talentovaného Švéda také Kanaďan Jordan Eberle, jehož si Edmonton vybral v roce 2008 jako celkově 22. v pořadí.

Reklama

Související témata: