Hlavní obsah

Slovenský brankář Halák podepsal v St. Louis čtyřletou smlouvu

ST. LOUIS

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Halák podepsal čtyřletou smlouvu s klubem St. Louis Blues, který ho získal před třemi týdny z Montrealu. Podle zámořských médií si pětadvacetiletý gólman díky kontraktu vydělá celkem 15 milionů dolarů. Po finanční stránce si výrazně polepší, protože v uplynulém ročníku NHL měl příjem 800 tisíc dolarů.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Jaroslav Halák ještě v dresu Montrealu

Článek

"Jaroslav bude pro náš klub velkou posilou na cestě vzhůru. Má před sebou nejlepší roky v kariéře," uvedl generální manažer St. Louis Doug Armstrong

Halák má za sebou nejvydařenější sezonu v kariéře, v které vytlačil z branky Canadiens Careyho Priceho a výrazně se podílel na cestě Montrealu do finále Východní konference. Získal také Molson Cup pro nejužitečnějšího hráče Montrealu

Ve Stanley Cupu měl Halák nejlepší úspěšnost zákroků 92,3 procenta. Z velké části jeho zásluhou Canadiens vyřadili nejlepší tým základní části Washington a pak také obhájce titulu z Pittsburghu. Až ve finále Východní konference nestačili na Philadelphii.

Po výměně neskrýval zklamání, že opouští Montreal, kterému patřil od draftu v roce 2003, ale nyní už se těší na nové angažmá. "Věřím si a doufám, že odvedu Blues dobré služby," řekl Halák, jenž se stal po sezoně takzvaným chráněným volným hráčem.

V uplynulém ročníku odchytal 45 zápasů v základní části, v níž pětkrát udržel čisté konto, a dalších 18 přidal v play off. Na olympijských hrách ve Vancouveru pomohl Slovensku do semifinále.

Reklama

Související témata: