Hlavní obsah

Modano zvažuje pokračovat v Detroitu, nebo ukončí kariéru

DALLAS

Přesně před týdnem jej jeho milovaný klub Dallas Stars hodil přes palubu a rozmrzelý Mike Modano zvažoval, že skončí se svou hokejovou kariérou. Po počátečním rozčarování se ale 40letý útočník a nyní už bývalá ikona Stars upíná k nové výzvě. O služby legendárního hráče amerického hokeje projevili zájem zástupci Detroit Red Wings.

Foto: stars.nhl.com

Mike Modano vyhlíží svou další budoucnost

Článek

V úterý se Modano sešel s generálním manažerem Detroitu Kenem Hollandem a trenérem Mikem Babcockem a měl ze schůzky dobrý pocit. "Bavili jsme se o všem možném a netlačí na mne s rozhodnutím. I když je jasné, že čím dříve to bude, tím lépe pro obě strany," vykládal.

Nyní si chce vzít ještě pár dní na rozmyšlenou. "Třeba se ozvou i další týmy, ale momentálně to spíše vypadá: buď Detroit nebo konec kariéry," prohlásil Modano.

"Myslíme si, že má ještě dost hokejových kvalit. Vždyť je to Mike Modano - hráč, který patří do Síně slávy. Já a Mike Babcock si myslíme, že by mohl do našeho týmu přinést něco nového. Ale záleží na tom, jestli v sobě cítí dost energie na novou a možná poslední výzvu v kariéře," řekl Holland.

Detroit s Modanem počítá jako třetím centrem a hráčem na přesilové hry. Chtěl by se s ním dohodnout na roční smlouvě kolem jednoho miliónu dolarů, což by klubu nechalo dostatečný prostor v platovém stropu a možnost pro vyjednávání s dalšími hráči.

Reklama

Související témata: