Hlavní obsah

Toewse se Stanley Cupem vítalo v rodném městě 15 tisíc lidí

WINNIPEG

Přijetí, které výrazně převýšilo jeho sny a očekávaní, se dostalo kanadskému hokejovému útočníkovi Jonathanu Toewsovi ve Winnipegu, kam přivezl ukázat Stanleyův pohár. Teprve dvaadvacetiletý kapitán dovedl Chicago k prvnímu triumfu Blackhawks v NHL po 49 letech a v rodném městě mu přišlo vzdát hold přibližně 15 tisíc lidí.

Foto: Shaun Best , ČTK/AP

Jonathan Toews se Stanley Cupem nad hlavou.

Článek

Toews přiznal, že něco takového vůbec nečekal. "Vždycky si v duchu představujete, že příjezd domů bude něčím velkým, ale stejně neočekáváte, že si lidé najdou čas a ukrojí hodiny ze svých životů, aby přišli jen pro podpis nebo kvůli společné fotografii," řekl Toews serveru NHL.com.

"Ale ono to pro ně znamená hodně. To je právě to, co dělá Stanley Cup tak výjimečnou záležitostí. I proto ho chcete tak moc vyhrát; abyste se o něj mohli podělit s dalšími lidmi," dodal Toews, který ve svém věku již stihl vstoupit do takzvaného Triple Gold Clubu, v němž jsou hráči s triumfy ve Stanley Cupu, na olympijských hrách a mistrovství světa.

Toews si dobře uvědomuje, jak důležitý je úspěch oblíbeného klubu či hráče pro jeho fanoušky. "Je štěstí být jedním z těch, kteří hrají a mohou se postarat o zábavu pro ostatní. Ale oni (fanoušci) to berou stejně vážně, někdy možná ještě o něco vážněji a vášnivěji než člověk sám. Myslím si, že to je naprosto úžasné. Pro lidi to znamená hodně. Mění to životy a určitě to má na všechny lidi pozitivní efekt," uvedl Toews.

Reklama

Související témata: