Hlavní obsah

Finský útočník Selänne prý bude pokračovat v kariéře v NHL

ANAHEIM

Finský hokejový útočník Teemu Selänne se zřejmě chystá pokračovat v kariéře a i v příští sezoně NHL by měl podle zdroje společnosti ESPN oblékat dres Anaheimu. Selänne, který začátkem července oslavil již 40. narozeniny, se má v tomto týdnu sejít ke konkrétnějším jednáním s generálním manažerem týmu Kačerů Bobem Murraym.

Foto: ČTK/AP

Teemu Selänne (vpravo) se spoluhráčem z Anaheimu Marchantem

Článek

Populární hokejista přezdívaný "Finský blesk" přitom před rokem plánoval slavnou ligu opustit s tím, že ve svém věku do ní již nepatří.

V sezoně, kterou označil jako svou "bezpochyby poslední" v NHL, si však Selänne vedl skvěle. Přestože kvůli zlomenině ruky a následně i fraktuře čelisti odehrál v základní části jen 54 utkání, připsal si 48 bodů za 27 branek a 21 finálních přihrávek. Společně s Coreym Perrym byl druhým nejlepším střelcem týmu.

Rodák z Helsinek Selänne přišel do NHL ve 22 letech, kdy oblékl dres dnes již neexistujícího klubu Winnipeg Jets. V první sezoně vstřelil obdivuhodných 76 branek, čímž stanovil nováčkovský rekord. Hrál také za San Jose a Colorado, celkem má v NHL na kontě 1186 odehraných zápasů s bilancí 1260 bodů za 606 gólů a 654 nahrávek. V play off přidal ve 105 utkáních 72 bodů díky 35 přesným zásahům a 37 asistencím.

Během uplynulého ročníku se jedna z legend finského hokeje již také rozloučila s reprezentací. Selänne byl ve Vancouveru na své již páté olympiádě a s mezinárodní scénou se rozloučil ziskem bronzu. Navíc se stal nejproduktivnějším hráčem, který kdy pod pěti kruhy hrál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články