Hlavní obsah

Philadelphia vyměnila hokejového útočníka Gagneho do Tampy Bay

TAMPA BAY

Poražení finalisté letošního Stanley Cupu Philadelphia Flyers vyměnili svou útočnou hvězdu Simona Gagneho do Tampy Bay. Za třicetiletého Kanaďana získali stejně starého obránce Matta Walkera a výběr ve čtvrtém kole draftu v roce 2011.

Článek

Gagne strávil ve Philadelphii celou svou dosavadní kariéru. Před poslední sezonou aktuální smlouvy, která mu zaručuje roční plat 5,25 milionu dolarů, se však vzdal klauzule v kontraktu o nevyměnění bez svého souhlasu a stěhuje se na Floridu.

Příchod Gagneho je dalším krokem nového generálního manažera Steva Yzermana, jenž se snaží tým přebudovat. Kromě Gagneho, s nímž získal v roce 2002 olympijské zlato v Salt Lake City, už Yzerman podepsal dlouhodobý kontrakt s oporou Martinem St. Louisem, přivedl českého obránce Pavla Kubinu a brankáře Dana Ellise.

V minulé sezoně Gagne vynechal 24 zápasů kvůli kýle, ve zbývajících 58 nasbíral 40 bodů, dalších 12 přidal v 19 zápasech play off, v němž Flyers nestačili až ve finále na Chicago. Rodák z frankofonní provincie Québec odehrál celkově v NHL 664 duelů a nasbíral v nich 524 bodů (259+265).

Reklama

Související témata: