Hlavní obsah

Kovalčuk se upsal New Jersey na sedmnáct let za 102 miliónů dolarů

NEWARK

Pořádný balík bude stát hokejový klub New Jersey Devils touha po udržení kanonýra Ilji Kovalčuka. Celek NHL si ruského kanonýra zavázal až do roku 2027, ačkoliv v té době už mu bude čtyřiačtyřicet let a s největší pravděpodobností hokej dávno hrát nebude. Bez ohledu na tuto skutečnost mu do té doby Devils vyplatí 102 miliónů dolarů (zhruba dvě miliardy korun).

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Ilja Kovalčuk v dresu New Jersey

Článek

Přitom ještě letos v únoru Kovalčuk odmítl nabídku Atlanty na 101 miliónů dolarů za dvanáct let a raději se nechal vyměnit do New Jersey. Tam mu v příštích dvou sezónách vyplatí po šesti miliónech dolarů, dalších pět sezón pak bude vydělávat dokonce 11,5 miliónu ročně.

"Jednání o smlouvě nám zabrala více času, než jsem předpokládal. Ale teď mohu říci, že je Ilja (Kovalčuk) velmi šťastný, že může pokračovat u New Jersey Devils," řekl agentuře AP hráčův agent Jay Grossman.

O setrvání v New Jersey údajně rozhodlo i to, že má klub dobré vyhlídky na možný triumf ve Stanley Cupu, který Kovalčukovi dosud chybí. "Samozřejmě, že jeho cílem je pohár získat. A pokud by si nemyslel, že se mu to zde může podařit, tak by se rozhodl pro jiné nabídky," uznal Grossman.

Sedmadvacetiletý dvojnásobný mistr světa Kovalčuk stihl v NHL za 621 utkání 642 bodů za 338 gólů a 304 asistencí. V play off odehrál kvůli působení ve slabé Atlantě jen devět zápasů a připsal si jedinou výhru letos s Devils proti Philadelphii. O jeho služby v létě usilovalo i Los Angeles, New York Islanders a v KHL Petrohrad.

Reklama

Související témata: