Hlavní obsah

Vedení NHL Kovalčukovu dlouholetou smlouvu neuznalo

NEWARK

Ruský hokejista Ilja Kovalčuk byl sice v úterý oficiálně představen jako staronový hráč New Jersey Devils, jeho sedmnáctiletá smlouva však podle řady zámořských zdrojů nebyla schválena vedením soutěže. Důvodem je záměrné obcházení regulí o platovém stropu.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Ilja Kovalčuk v dresu New Jersey

Článek

Sedmadvacetiletý kanonýr se s Devils, kde působí od února, dohodl na smlouvě do roku 2027. Ta mu měla zajistit 102 miliónů dolarů, tedy v průměru šest miliónů na sezónu.

Rozložením peněz i do sezón, kdy již bude Kovalčuk pravděpodobně v hokejovém důchodu, chtělo vedení New Jersey snížit sumu, která se započítává do platového stropu. A takto účelově nastavený kontrakt se nelíbí vedení NHL.

Kovalčuk měl ve skutečnosti podle smlouvy dostat za následujících 11 let 98,5 miliónu dolarů, ve zbylých šesti letech pak částku 3,5 miliónu. Hráčův agent ani vedení Devils se k zamítnutí smlouvy zatím nevyjádřili, podle kolektivní smlouvy mají právo vznést stížnost do pěti dnů. Poté věc přejde do rukou arbitráže.

O dvojnásobného mistra světa měly v létě zájem i Los Angeles, New York Islanders a Petrohrad. Zdlouhavá jednání vyústila v dohodu s Devils, která však zřejmě nemá mít dlouhého trvání.

Reklama