Hlavní obsah

Pavelec podepsal dvouletou smlouvu v Atlantě, přijde si na 2,3 miliónů dolarů

Český hokejový brankář Ondřej Pavelec bude v NHL pokračovat v Atlantě Thrashers. Mistr světa z Německa podepsal se svým dosavadním zaměstnavatelem dvouletou smlouvu, díky níž si vydělá celkově 2,3 miliónu dolarů.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec zasahuje v utkání proti Los Angeles

Článek

Dvaadvacetiletý Pavelec si zásluhou nového kontraktu polepší, v minulé sezóně měl gáži 850.000 dolarů. "Odpovídá to tak mé výkonnosti. Jsem naprosto spokojený, dopadlo to podle mých představ," řekl Pavelec, jenž měl po vypršení smlouvy status takzvaného chráněného volného hráče.

Dýchat na záda mu bude Mason 

Kladenského rodáka Pavelce si Atlanta vybrala v druhém kole draftu v roce 2005 a v sezóně 2007/08 si za ni český talent poprvé zachytal v NHL. Uplynulý ročník byl první, který kompletně strávil v hlavním týmu Thrashers, a nastoupil ve 42 zápasech. V příští sezóně bude mít český gólman nového konkurenta, hned 1. července podepsal také dvouletou smlouvu zkušený Chris Mason.

Bývalý mládežnický a juniorský reprezentant Pavelec se letos dostal na obou vrcholných akcích i do seniorského národního týmu. Na olympijských hrách i mistrovství světa byl dvojkou Tomáše Vokouna a ze šampionátu v Německu si tak odvezl nečekané zlato.

Reklama

Související témata: