Hlavní obsah

Hanzal jedná a stále jedná. K tomu přišel o ochranná křídla

PRAHA

Léto má pro hokejisty dva rozměry. Trénují a odpočívají. Někdo má ale v hlavě i otázku, která se stále vrací. Není divu. Kde budu hrát v příští sezóně? Tato věta provází také Martina Hanzala. Jednání s Phoenixem budou podle jeho mínění ještě dlouhá.

Článek

Třiadvacetiletý forvard v roce 2008 vstřelil hattrick a drží klubový rekord. On dal tři góly za 20 minut a 27 sekund. V historii mužstva nenajdete rychlejší třígólový zápis. Na to teď ale Hanzal nemyslí. „Podepsaná smlouva ještě není, jedná se. Myslím, že se to bude táhnout ještě hodně dlouho. Možná podepíšu na začátku sezóny. Třeba nepoletím do Phoenixu. Třeba rovnou do Prahy,“ naráží rodák z Českých Budějovic na dva zahajovací zápasy s Bostonem v říjnu v O2 aréně.

Hanzal bojuje za výši kontraktu, ale také za délku. „Jsou tam i jiné věci. Jsem chráněný hráč, takže si myslím, že to bude ještě dlouhý. Třeba podepíšu až v září, chtěl bych zůstat, snad se domluvíme,“ má jasno o své prioritě hráč, kterého Phoenix draftoval v roce 2005 jako celkově sedmnáctého v pořadí. Tam se poté potkal se Zbyňkem Michálkem. Ten ale po pěti letech odchází do Pittsburghu. U Tučňáků podepsal kontrakt na pět let za dvacet miliónů dolarů.

„Bude to ochuzené, byl tam i Robert Lang, ten taky nemá smlouvu. Teď je v týmu Vrbatka s Průchičem. Zbyni je škoda. Když jsem do klubu přišel, tak si mě vzal pod křídla. Ze začátku jsem u něj bydlel. Škoda, ale pořád jsme tam tři Češi. To je lepší než být sám,“ mluví stále Hanzal v přítomném čase. Snad mu vydrží.

Reklama

Související témata: