Hlavní obsah

Český hokejista Fleischmann podepsal roční smlouvu s Washingtonem

WASHINGTON

Český hokejista Tomáš Fleischmann v zámořské NHL nakonec k arbitráži nezamíří. Podle agentury Reuters se s vedením Washingtonu dohodl na roční smlouvě na 2,6 milionu dolarů (asi 50 milionů korun). Šestadvacetiletý útočník si tak výrazně polepšil, když jeho předchozí plat činil jen 725 tisíc dolarů.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Útočník Washingtonu Tomáš Fleischmann (vlevo) se raduje z branky se svým spoluhráčem Shaone Morrisonnem v utkání proti Pittsburghu.

Článek

Účastník olympiády ve Vancouveru v uplynulé sezoně v dresu Capitals v 69 zápasech základní části nasbíral 51 bodů za 23 branek a 28 asistencí.

Fleischmann patřil k ústředním hráčům Washingtonu zejména v době, kdy se tým musel obejít bez hvězdného útočníka Alexandra Ovečkina. V deseti zápasech, které ruský kanonýr vynechal, nastřílel osm gólů. "Podle mého názoru byl Tomáš jeden z jejich nejlepších hráčů, když byl Ovečkin zraněný," řekl v červnu deníku Washington Post Fleischmannův agent Rich Evans.

V šesti zápasech play off si připsal Fleischmann jen jednu asistenci a v posledním duelu série s Montrealem se nevešel do sestavy. "Naskočil do sezony bez letní přípravy a to ho trošku negativně ovlivnilo. A také neměl při olympijských hrách pauzu," doplnil Evans. Český hráč začal s Washingtonem trénovat až v polovině října, protože měl potíže kvůli krevní sraženině v noze.

Washington získal Fleischmanna v únoru 2004 spolu s výběry v prvním a čtvrtém kole draftu z Detroitu výměnou za dalšího českého útočníka Roberta Langa. Po působení na farmě v Hershey si vybojoval stálé místo v sestavě Capitals v ročníku 2007/08. Celkem má rodák z Kopřivnice na kontě 260 zápasů a 128 bodů za 56 tref a 72 přihrávek. Ve 22 zápasech play off skóroval třikrát a zaznamenal dvě asistence.

Podle Evanse má potenciál jako například centr Montrealu Tomáš Plekanec, který si z 39 kanadských bodů v sezoně 2008/09 polepšil na 70 bodů v uplynulém ročníku. "Podívejte se na Plekance. Canadiens mu dali větší roli v týmu a udělal sedmdesát bodů. Myslím, že Tomáš Fleischmann také může udělat sedmdesát bodů za sezonu," tvrdí agent.

Reklama

Související témata: