Hlavní obsah

O Havlátovi rozhodovaly minuty

OTTAWA

V sobotu večer zbývalo do odletu leteckého spoje z Montrealu do Prahy několik minut, když se český hokejista Martin Havlát dozvěděl, že přece jen odehraje letošní sezónu v NHL. Jeho agenti Allan Walsh a David Schatia mu sdělili, že se dohodli s Ottawou na roční smlouvě za 1,6 miliónu amerických dolarů.

Foto: internet

Martin Havlát je znovu připraven nosit dres Ottawy

Článek

Byl to kompromis na poslední chvíli, Havlát původně požadoval smlouvu alespoň na dva roky. "Pokud bych opravdu odletěl domů do Čech, myslím, že by bylo pro obě strany velmi těžké se nakonec dohodnout," vysvětlil Havlát pro deník Ottawa Sun důvody, proč nakonec přistoupil  na roční kontrakt. Kdyby jednání nedopadla, byl český útočník připraven znovu naskočit do české extraligy, kde už letos nastoupil v dresu Sparty.

Ihned poté, co v sobotu večer podepsal s klubem novou smlouvu, nasedl Havlát do svého vozu a vydal se do Ottawy podrobit tradiční lékařské prohlídce před sezónou. Včera pak už kroužil po ledě Corel Centra a s ním i jeho spoluhráči  Todd White, Mike Fisher a Shane Hnidy, kteří se zotavují ze zranění. Na ledě byli sami, včerejší trénink byl totiž dobrovolný.

Nadšený z návratu

Kompletní trénink s celým mužstvem podstoupil až dnes a nejčastěji hrál ve formaci s Bryanem Smolinským a Rusem Ščastlivým. Zkoušel si i přesilové situace společně s Radkem Bonkem a Mariánem Hossou. "Je skvělé být zpátky," sdělil po tréninku novinářům Havlát, kterému se viditelně ulevilo. "Vše, co se stalo, je nyní za mnou. Jsem šťastný, že jsem zde, miluji to v Ottawě. Fanoušci se ke mně vždy chovali skvěle a já jsem rád, že konečně mohu být se svými spoluhráči."

"Do stejné pozice jako já se už před lety dostalo několik hráčů. Věděl jsem, že jednání nebudou jednoduchá. Během přípravy to zas až tak těžké nebylo, protože přece jen tyhle zápasy nejsou zas až tak důležité. Jenže jakmile v NHL začala sezóna, už šlo do tuhého a já se chtěl vrátit zpátky. Není moc zábavné, když chcete hrát, ale nemůžete. Chcete být součástí týmu a pomáhat mu vítězit," pokračoval Havlát.

Nastoupí asi už ve středu

Spokojenost s jeho návratem panovala pochopitelně i na druhé straně. "Samozřejmě jsme rádi, že je Martin zpátky. Hráč jako on je totiž přesně to, co nám nyní scházelo do složení mozaiky úspěšného týmu, který může útočit na Stanley Cup," sdělil dojmy managementu klubu asistent trenéra Perry Pearn. "Marty má velkou výbušnost a je hráčem, který dokáže dostat soupeře pod tlak. Hokejistu takového typu chce mít v sestavě každý."

Havlát by nyní měl odjet s týmem na třízápasovou šňůru zápasů venku a očekává se, že  by mohl nastoupit už ve středečním utkání v Los Angeles. Podle klubu proběhla zdravotní prohlídka v pořádku a Havlát je prý po zápasové epizodě v české extralize v dobré kondici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články