Hlavní obsah

Modano opouští po dvaceti letech Hvězdy. Míří do Detroitu?

PRAHA

Americký hokejista Mike Modano se vrací domů. Má opustit Dallas Stars a podepsat v NHL smlouvu s Detroitem Red Wings. Stát by se tak mělo oficiálně tento čtvrtek, kdy čtyřicetiletý forvard uzavře kapitolu v klubu, se kterým slavil Stanley Cup v roce 1999.

Foto: stars.nhl.com

Mike Modano vyhlíží svou další budoucnost. Vidí Detroit?

Článek

Po dvaceti sezónách u Hvězd se zdá, že se Modano vrací domů, citoval nejmenovaný zdroj Detroit Free Press. Čtyři ročníky NHL v Minnesotě, šestnáct v Dallasu. Teď má přijít změna. Hvězdy mají vystřídat Rudá křídla. Samotný hráč informaci nepotvrdil, ale zaslal zprávu. „Velké oznámení ve čtvrtek."

Modano se narodil v Livonii v Michiganu. V roce 1985 začínal v Detroit Compuware. O tři roky později ho draftovala Minnesota North Stars. Celým jménem Mike Thomas Modano slavil s Dallasem Stanley Cup v roce 1999.

V NHL odehrál 1459 zápasů, ve který získal 1359 bodů za 557 gólů a 802 asistencí. Nejvíce bodů si připsal v sezóně 1992/1993 a 1993/1994, když nastřádal vždy 93 kanadských bodů. S celkovým počtem bodů v NHL se řadí na 23. místo historických tabulek.

Reklama

Související témata: