Hlavní obsah

Modano bude hrát v NHL za Detroit, ten s ním počítá do třetího útoku

DETROIT

Zkušený americký útočník Mike Modano bude hrát v nadcházející sezoně NHL za Detroit. Čtyřicetiletý hokejista se podle agentury Reuters dohodl s Red Wings na roční smlouvě, která by mu měla vynést 1,25 milionu dolarů.

Foto: stars.nhl.com

Mike Modano vyhlíží svou další budoucnost

Článek

Modano mění dres v zámořské lize vůbec poprvé. Nejproduktivnější Američan v historii NHL se stal v Dallasu přebytečným a z týmu odchází po dvaceti sezonách. Za Stars hrál i v době, kdy klub ještě sídlil v Minnesotě.

"Měl bych nejspíš nastupovat ve třetí lajně a občas chodit na přesilovky. Budu hrát tam, kde mi řeknou," citoval Modana server tsn.ca.

Rodák ze státu Michigan se vrací do Detroitu, kde s hokejem začínal. V novém klubu však bude muset změnit číslo, protože jeho oblíbená devítka byla na počest slavného Gordieho Howa vyřazena. "Ještě jsem se nerozhodl, ale už mě nějaká čísla napadla," řekl Modano.

Kariéru v NHL odstartoval Modano v roce 1988, kdy si ho Minnesota vybrala jako jedničku draftu. O pět let později se s týmem stěhoval do Dallasu a v roce 1999 dovedl "Hvězdy" k zisku Stanleyova poháru.

Modano během dosavadní kariéry nasbíral v základní části NHL v 1459 utkáních 1359 bodů díky 557 gólům a 802 asistencím. V play off přidal ve 174 startech 145 bodů za 58 branek a 87 nahrávek. V uplynulé sezoně získal 30 bodů (14+16).

Zahrál si také na třech olympiádách a stejném počtu světových šampionátů.

Reklama

Související témata: