Hlavní obsah

Chelios se vrací do Detroitu jako ambasador, bude pomáhat i kouči

DETROIT

Americký hokejista Chris Chelios nezanevřel na svůj dlouholetý klub Red Wings, který mu loni nenabídl prodloužení smlouvy, a nyní se do Detroitu vrací. Osmačtyřicetiletý obránce bude plnit roli ambasadora a rovněž bude pomáhat s hokejovým vývojem hráčů.

Článek

"Když jsem mu loni říkal, že s ním neprodloužíme smlouvu, chtěl jsem, abychom zůstali stále v kontaktu. A on mi v květnu zavolal a přijal mou nabídku. Určitě nám může pomoci a kouč Mike Babcock se o něj v některých fázích sezóny bude moci opřít. I pro Cheliho to bude dobrá praxe," oznámil generální manažer Ken Holland.

Chelios zasvětil Detroitu deset let, v minulé sezóně nastupoval nejprve za Chicago Wolves do nižší AHL, později se vrátil v dresu Atlanty na sedm zápasů do NHL. Po sezóně uznal, že se již cítí opotřebovaný a oznámil, že s největší pravděpodobností s hokejem končí.

Američan řeckého původu Chelios odehrál v NHL 1651 zápasů, získal třikrát Stanleyův pohár, třikrát byl také vyhlášen nejlepším obráncem. S americkým týmem si zahrál na čtyřech olympiádách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články