Hlavní obsah

San Jose získalo gólmana Dubnyka a útočníka Donata z Minnesoty

Hokejový brankář Devan Dubnyk se v NHL stěhuje z Minnesoty do San Jose. Sharks získali čtyřiatřicetiletého Kanaďana spolu s výběrem v sedmém kole draftu v příštím roce výměnou za páté kolo draftu rovněž v roce 2022. Ze stejného klubu získalo San Jose také útočníka Ryana Donata za pozici ve třetím kole letošního draftu.

Foto: Andy Clayton-King, ČTK/AP

Brankář Devan Dubnyk se v NHL stěhuje z Minnesoty do San Jose

Článek

Dubnyk v uplynulé sezoně odchytal za Wild 30 zápasů s průměrem 3,35 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 89 procent a jednou udržel čisté konto. Od poloviny listopadu do poloviny prosince Wild chyběl kvůli zdravotním potížím své ženy. Přišel o pozici jedničky, kterou převzal Alex Stalock.

Dubnyk má ještě na nadcházející sezonu platný šestiletý kontrakt celkem na 26 milionů dolarů. V San Jose vytvoří dvojici s Martinem Jonesem. "Hledali jsme kvalitního gólmana, abychom vytvořili dobrý tandem," řekl generální manažer Sharks Doug Wilson.

Dubnyka draftoval v roce 2004 v prvním kole na 14. pozici Edmonton. V NHL i za Nashville a Arizonu odchytal 520 zápasů s průměrem 2,58 gólu na utkání, s úspěšností 91,5 procenta a připsal si 32 nul. Ve 26 utkáních play off má průměr 2,72 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost 90,4 procenta.

Čtyřiadvacetiletý Donato má ještě rok platný dvouletý kontrakt s příjmem 1,9 milionu dolarů na sezonu. V NHL má bývalý hráč Bostonu na kontě 130 utkání a 57 bodů za 29 branek a 28 asistencí. V pěti duelech play off nebodoval.

Reklama

Související témata: