Hlavní obsah

Krejčí: Chci být v Bostonu centrem první lajny. Mám na to

Ve finančním žebříčku českých hokejistů působících v zámoří patří Davidu Krejčímu až patnáctá pozice. Bostonský útočník, jemuž minulou sezónu ukončilo vykloubené zápěstí, si ale necelé dva měsíce před startem nového ročníku věří. „Chci být nejlepší v týmu a patřit k top hráčům celé NHL,“ vyhlásil 24letý centr.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Davidu Krejčímu z Bostonu (uprostřed) gratulují k brance Michael Ryder (vlevo) a Blake Wheeler.

Článek

Při vší úctě k vašim kvalitám, není to zatím přece jen trochu troufalé? Myslíte? Já chci hlavně být centrem naší první lajny. Když byli v minulosti zranění Savard a Bergeron, tak už jsem tam hrál a vím, že na to mám. Doufám, že mi může pomoct i tým, abych se stal jedním z nejlepších v NHL.

V Bostonu ale máte na pozici centra víc než slušnou konkurenci. Na čtyři útoky je vás v Bruins šest. Nepřijde ještě nějaký trejd?

Tady se o tom hodně mluví. Ale obavy nemám. Ani z výměny, ani z toho, že bych se neprosadil.

Přitom je to teprve týden, co vám z ruky vyndali šrouby z pochroumaného zápěstí.

Měl jsem tam dva, které mi to zpevňovaly. Ruka pobolívá, není to ještě ono, ale příští týden už půjdu na led a do posilovny.

Doktoři nemají nic proti? Ne, určitě ne. Všechno jde podle plánu. Dali mi zelenou. Patnáctého září, kdy nám začíná kemp, se určitě zapojím naplno.

Minulý týden jste si ruku rozcvičil, když jste rozdával podpisy stovce malých hokejistů z Bostonu. Jak jste se před tohle publikum dostal?

Tady v Americe jsem vlastně ráno chodil trénovat, pak rehabilitace a odpoledne jsem měl volno. Takže mě poprosili, jestli bych mezi ty kluky přišel.

Čelil jste tam i nepříjemným otázkám?

To ani ne. Ptali se mě třeba, s jakou hraju hokejkou, na jakém postu, kolik mi je (směje se). Byli to malí kluci, ale na některých bylo vidět, že to berou hodně vážně a chtějí něco v hokeji dokázat. Když jsem byl malej já, taky jsem se zajímal.

Jsou fanoušci Bruins pořád zklamaní z toho, jak dopadla minulá sezóna? Zlom nastal právě při vašem zranění.

Když jdu po ulici, tak mě pořád zastavují lidi a říkají, jaká je to škoda, že jsme to měli ve Stanley Cupu skvěle rozehrané. Přejde je to, až začne další ročník.

Těšíte se už do Prahy na zahajovací zápasy NHL s Phoenixem?

Ale já domů letím už tento týden. Na Zlatou hokejku jsem dorazil jen na otočku, takže teď budu doma čtyři týdny.

Máte připravený program?

Jsou to vlastně tři víkendy, ty chci strávit s rodinou. Pak mám naplánovanou jednu věc, ale to radši neprozradím... Jinak samozřejmě rehabilitace a už taky půjdu na led.

Když odešel Vladimír Sobotka do St. Louis, tak to budete muset v říjnu v Praze zvládnout roli průvodce a hostitele. Navíc před startem NHL hrajete i v Liberci, česká zastávka bude dost dlouhá...

Taky doufáme, že vyrazíme společně na večeři, nebo třeba i do baru. Těší se i náš obránce Andrew Ference. Když byla v NHL výluka, hrál v Budějovicích. Má tam pořád kamarády. A v kabině občas vytáhne nějaká česká slovíčka.

Reklama

Související témata: