Hlavní obsah

Heatley pil, ale nebyl opilý

ATLANTA

Navzdory některým svědectvím se nepotvrdilo podezření, že byl hokejista Dany Heatley opilý během nehody, kterou způsobil před čtrnácti dny a při které zahynul jeho spoluhráč Dan Snyder. Potvrdily to výsledky krevních zkoušek, jež byly Heatleymu odebrány krátce po nehodě

Foto: www.caneshockey.com

DEFAULT TITLE

Článek

Pro Heatleyho to znamená značné ulehčení celé situace, kdy mu hrozilo několik let ve vězení. Nyní to vypadá, že by ve vězeňské cele nemusel strávit jediný den. Vzhledem k tomu, že Heatley nebyl opilý a rodiče zesnulého Snydera mu nepřipisují žádnou vinu, původní obvinění ze zabití bude zřejmě přehodnoceno.

Obvinění ze zabití se zřejmě zruší

Podle internetových novin The Atlanta Journal-Constitution se však potvrdilo, že Heatley i Snyder navštívili před nehodou jeden atlantský bar, kde si dali pivo. O tom ostatně informoval Sport.cz narozdíl od ostatních médií své čtenáře už 2. října. Zveřejněné krevní testy odhalily v Heatleyho těle 0,15 promile alkoholu v krvi. Ve státě Georgia je ale trestná hranice 0,8 promile a vyšší.

Státní zástupci nyní mohou náraz vozu do betonové zdi označit jen za nehodu a obvinění ze zabití při dopravní nehodě (za které Heatleymu hrozilo až patnáct let vězení)  stáhnout. Heatleymu výrazně napomáhá také fakt, že Synderovi rodiče jej neviní ze smrti svého syna a nevynesli proti němu žádné obvinění.

Vyšetřování ještě není u konce

"O konečné podobě obvinění se rozhodne po skončení vyšetřování," řekl mluvčí obvodního soudce Erik Friedly. "Vždy je možné, že se během vyšetřování zjistí, že dané obvinění není přiměřené."

Heatley je momentálně na svobodě za kauci 50 000 dolarů a v pátek se společně se spoluhráči zúčastnil Snyderova pohřbu v městě Elmira v Ontariu.

Reklama

Související témata: