Hlavní obsah

Minulý koncept se nepovedl, teď bude show v Praze lepší, slibuje NHL

Michal OsobaPrávo

Ještě více zábavy než před dvěma lety při duelech týmů New York Rangers a Tampa Bay Lightning slibuje letošní pražské dvojutkání NHL Premiere. Vedle samotných hokejových zápasů Phoenixu Coyotes a Bostonu Bruins se diváci v O2 Areně 9. a 10. října dočkají show v režii nejprestiženější světové soutěže.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Útočník Bostonu David Krejčí (vpravo) oslavuje vstřelený gól Buffalu. Bude český forvard rozdávat gólovou radost i v Praze proti Phoenixu?

Článek

V roce 2008 odcházela řada diváků z haly mírně zklamaná. "To je ta atmosféra NHL?" divili se. I viceprezident NHL Ken Yaffe uznává, že strategie pro premiérové představení zámořské soutěže na české území nebyla zvolena vhodně. "Chtěli jsme, aby oba týmy přivezly show ze svých domácích zápasů, a tak byla jeden den v režii Rangers a druhý den Tampy. Jenže ta atmosféra pochopitelně nebyla taková, protože tady nebyli fanoušci těch klubů, kteří ji vytvářejí," vysvětloval Yaffe.

Letos to bude jinak, předzápasová představovačka i show na kostce nad ledem bude po oba zápasy jednotná. "Nemůžeme samozřejmě přenést atmosféru z historické Madison Square Garden do Evropy, ale už při loňských zápasech NHL Premiere v Helsinkách a ve Stockholmu jsme strategii změnilii. Přibude víc zápasových elementů, mělo by to být pro evropské diváky zábavnější," věří Yaffe.

Co přesně to znamená? "Například před zápasem poběží působivé video, kde shrnujeme historii zápasů NHL Premiere, které začaly už v roce 1996 v Japonsku," připomíná Yaffe bohatou historii startů sezóny mimo severoamerické území.

I letos se kromě Prahy bude hrát v Helsinkách (Carolina vs. Minnesota) a ve Stockholmu (Columbus vs. San Jose), předehru dvojici pražských zápasů obstará souboj libereckých Bílých Tygrů s Bostonem 5. října. "Tak rozsáhlý program NHL mimo své teritorium ještě neměla," upozorňuje Yaffe, podle něhož se do Prahy chystají stovky zámořských fanoušků obou klubů.

Reklama

Související témata: