Hlavní obsah

Arbitráž zrušila Kovalčukův rekordní stomiliónový kontrakt, je znovu volným hráčem

TORONTO

Ruský hokejista Ilja Kovalčuk je znovu volným hráčem. Arbitráž zámořské NHL se totiž přiklonila na stranu vedení soutěže a zrušila jeho rekordní kontrakt s New Jersey Devils. Ruský kanonýr se upsal minulý měsíc Ďáblům na 17 let, více než stomiliónový kontrakt byl však cíleně nastaven tak, aby obešel pravidlo platového stropu.

Foto: ČTK/AP

Ilja Kovalčuk je zase volným hráčem.

Článek

Sedmadvacetiletý Kovalčuk tak znovu může jednat se všemi kluby NHL, v létě o něj měli zájem například v Los Angeles nebo New York Islanders. "Chtěli bychom poděkovat arbitru Richardu Blochovi za rychlé rozhodnutí tohoto komplexního případu. Jeho nařízení je plně v souladu s naším pohledem," oznámil zástupce komisionáře NHL Bill Daly.

Od ďáblů měl pobírat plat až do svých 44 let 

Ruský hokejista měl od New Jersey pobírat plat až do svých 44 let, 95 procent z celkové sumy 102 miliónů dolarů by však obdržel v prvních deseti letech. Do platového stropu by se počítal průměrný výdělek šest miliónů dolarů ročně.

Vedení Devils oznámilo, že rozsudek respektuje a bude se snažit dohodnout s Kovalčukem na nové smlouvě. "Jednání pokračují a věříme, že dosáhneme dohody, která bude splňovat požadavky arbitra Blocha a vedení NHL," prohlásil prezident a generální manažer Devils Lou Lamoriello.

Reklama