Hlavní obsah

Kaberle by mohl i v příští sezóně NHL hrát za Toronto

TORONTO

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle by mohl i v příštím ročníku kanadsko-americké NHL oblékat dres Toronta, v němž působí po celou svou zámořskou kariéru. V neděli totiž vyprší termín, dokdy mohl být vyměněn do jiného klubu bez svého souhlasu. Od pondělka už tato klauzule v jeho smlouvě nabude znovu platnosti.

Článek

Jak připustil generální manažer slavného kanadského klubu Brian Burke, zatím vše směřuje k tomu, že český zadák bude i nadále hájit barvy Maple Leafs. "Jestliže tohle už je vše, co dostaneme (za nabídky), pak tu zůstane," řekl Burke společnosti TSN s tím, že v sobotu nedošlo k žádné výrazné aktivitě jiných klubů ohledně získání Kaberleho.

Zároveň však naznačil i jistou dávku opatrnosti, neboť přestupy v NHL na poslední chvíli před vypršením daných termínů nejsou ničím neobvyklým. "Netuším, zda bude Tomáš v pondělí ráno stále hráčem Maple Leafs. Ve hře je mnoho klubů, dostali jsme hodně nabídek, ale mluvíme tu o opravdu výborném hráči, jehož se jen tak snadno nevzdáme," uvedl Burke již v pátek pro torontské rádio Fan 590.

Ostatní kluby mohly o ofenzivně laděného beka usilovat již od červnového draftu, kdy byla klauzule o nemožnosti výměny jinam bez jeho souhlasu dočasně zrušena. Vyprší však s dnešní půlnocí. Pokud by dvaatřicetiletý rodák z Rakovníka Kaberle v týmu Toronta skutečně zůstal, bude mít před sebou poslední rok ze současného kontraktu, který mu pro příští sezónu zajišťuje plat ve výši 4,25 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: